Viitoarea generație Citroen C3 va fi electrică. Design inspirat de conceptul Oli

de Tiberiu Safta
Luni, 03.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi, viitoarea generație Citroen C3 ar urma să fie dezvăluită anul viitor. Noul model va fi unul electric și va fi primul model de serie al mărcii care va avea un design inspirat de Citroen Ami și de noul concept Oli.

Citroen C3, modelul subcompact al constructorului francez, se pregătește să intre în cea de-a patra generație în 2023. Informația a apărut în publicația britanică Autocar și a fost confirmată de către șeful departamentului de branding, Laurent Barria.

Viitoarea generație Citroen C3 va fi electrică. Barria a spus despre noul model că va fi construit special pentru a face cât mai accesibilă mobilitatea electrică. De altfel, viitorul model subcompact va fi primul model nou al mărcii care va prelua principiile și o parte din designul conceptului Citroen Oli, creat pentru a fi un automobil electric accesibil. Noul C3 va fi, de asemenea, primul model de serie care va purta noua siglă a mărcii.

Cel mai probabil, viitorul C3 va fi bazat pe o variantă a platformei CMP, care se regăsește la Peugeot 208 și Opel Corsa. Mai mult, viitorul model ar urma să aibă o autonomie de 402 kilometri în regim WLTP.

Viitoarea generație Citroen C3 va avea o caroserie construită din elemente reciclate și sustenabile, în linie cu principiul de construire al conceptului Oli.

De asemenea, habitaclul noului model va avea un design minimalist, iar majoritatea comenzilor mașinii vor fi controlate prin smartphone.

Noul Citroen C3 va fi dezvăluit în 2023, pentru ca apoi să fie comercializat de la mijlocul deceniului.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Deci sa intelegem ca putem lua in continuare C3Aircross cu superbul motor 1.5 HDi de 120 CP, automata si 300 Nm?

    Eu ma gandesc tot mai serios sa iau un Diesel nou la ultimele iteratii, inainte sa le scoata tembelii astia pe toate.

    Pana trece valul de tampire colectiva, trebuie sa ne descurcam cum putem...
    8 6
  • Flu flu
    Cu așa prețuri la electricitate or să le vândă în spațiu, la marțieni.
    5 4
  • Seriff
    @PMC in principiu da, tot grupul am vazut ca inca mai au motorul ala din fericire, Opel si Peugeot cel putin sigur il mai au.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru