Viitorul BMW Seria 1 Sedan va avea tracțiune față

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 1 Sedan va fi arma cu care bavarezii vor încerca să le răspundă rivalilor de la Audi și Mercedes, care deja se bucură de succes cu A3 Sedan și CLA.

BMW trebuie să răspundă atacului venit din partea Audi și Mercedes, care câștigă teren cu noile A3 sedan și CLA. Bavarezi pegătesc răspunsul, sub forma unui Seria 1 Sedan, gata să ajungă pe piață abia în 2016.

Vestea unui sedan abordabil în gama constructorului din Munchen a încântat publicul și a trezit imediat amintiri printre cei care au o relatie strânsă cu brandul și cu unul dintre cele mai importante modele din istoria sa: prima generație Seria 3, cunoscută sub numele de cod E30.

Este inevitabil ca un Seria 1 Sedan să nu ne ducă cu gândul la reînvierea vechiului E30, mai ales că vorbim despre dimensiuni apropiate. Din păcate, noul model nu va reuși să calce pe urmele strămoșului său întru totul. În primul rând din cauza arhitecturii sale, complet diferită de cea a actualelor Seria 1 și Seria 2.

Mai exact, Seria 1 Sedan va fi bazat pe platforma UKL, cea cu tracțiune față, pe care au luat naștere deja noua generație MINI și noul Seria 2 Active Tourer.

Așadar, comportamentul dinamic al clasicului E30 cu propulsie spate nu va fi regăsit și pe Seria 1 Sedan.

Berlina promite însă o ținută de drum bună, ajutată în cazul anumitor motorizări și de o tracțiune integrală. Gama de motorizări va fi similară cu cea a actualelor Seria și Seria 2, implicând aici agregate diesel și benzină cu capacități de 1.5 și 2.0 litri. Nu vor lipsi nici cutia manuală cu șase trepte, dar nici o automată nouă, cu nouă trepte de viteză.

Comentarii (3)

  • Normal ca nu poate aminti de E30 sedan daca va avea tractiune fata, cred ca puteau evita acest model, seria 2 Active Tourer este suficient pt a concura modelele cu tractiune fata de la Mercedes si Audi, mai ales ca si viitorul seria 1 hatchback va avea aceeasi arhitectura.
    6 1
  • Am mai spus-o si o mai spun, prefer cateva modele cu tractiune fata decat sa piarda teren ca si companie. Daca asta le va permite sa-si consolideze mai bine pozitia in fata celor de la Audi si Mercedes, sa fie primit. Eu oricum n-as da in viata mea bani pe un BMW cu tractiune fata si ca mine nu sunt putini, chiar daca suntem in minoritate.
    5 2
  • @ mowgli
    Privind cele mai recente imagini spion cu BMW Seria 1 Sedan, putem spune fara sa gresim ca BMW va avea inca un best-seller cu acest nou model ( http://www.autoblog.com/2014/11/09/bmw-1-series-sedan-interior-spy-shots/ ) .
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru