Viitorul Porsche Cayenne va fi produs în Slovacia

de Tiberiu Safta
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat oficial că viitoarea generație Cayenne va fi produsă în Slovacia, la uzina din Bratislava. Acolo vor fi produse atât versiunile cu motoare termice și hibride, cât și versiunile electrice. Lansarea viitorului Cayenne va avea loc după 2025.

Porsche Cayenne, primul SUV al mărcii germane, este pe cale să primească o nouă generație în următorii 2 ani. Pentru prima dată, iterația cu numărul 4 a SUV-ului de performanță va primi și versiuni electrice, pe lângă tradiționalele motorizări clasice și hibride.

O altă noutate confirmată de constructorul german este locul unde va fi produs. Asta pentru că viitoarea generație Cayenne va fi produsă în Slovacia, la uzina Grupului Volkswagen din Bratislava. Acolo sunt produse mai multe SUV-uri ale grupului german, precum Audi Q7 și Q8, Volkswagen Touareg și Skoda Karoq. În viitor, uzina va produce și noile generații Skoda Superb și Volkswagen Passat.

Este de așteptat ca noua generație Porsche Cayenne să fie lansată în 2024 sau în 2025. Versiunea electrică va apărea după lansările lui Macan Electric și 718 electric în următorii doi ani.

Între timp, actuala generație Porsche Cayenne este pe cale să primească un facelift. Noua versiune actualizată va fi dezvăluită oficial în aprilie.

via Porsche

Comentarii (1)

  • Pai și pana acum tot acolo a fost produs, singurul Porsche care nu e produs in Germania:(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru