Volkswagen anunță că este gata pentru un nou record cu prototipul electric ID R: nemții vor să stabilească un timp de referință la Goodwood

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua versiune a prototipului Volkswagen ID R va concura pe traseul de la Goodwood. Nemții vor să stabilească un record all-time cu ajutorul pilotului Romain Dumas. Vechiul record de la Goodwood a fost stabilit de Nick Heidfeld în 1999 cu monopostul McLaren-Mercedes MP4/13.

În 2018, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikeas Peak. Vehiculul electric dezvoltat de divizia Volkswagen Motorsport stabilea un record all-time pe traseul din Colorado, SUA. Anul acesta, Volkswagen a pregătit o versiune îmbunătățită a lui ID R. Iar noua variantă a prototipului german a stabilit un record pentru vehicule electrice pe circuitul de la Nurburgring.

Tot în 2018, Volkswagen ID R a stabilit un nou timp de referință pentru vehiculele electrice pe traseul de la Goodwood. Dar reprezentanții constructorului german nu se mulțumesc doar cu atât. Acum, oficialii Volkswagen au anunțat că versiunea ID R care a stabilit recordul pe Nurburgring va concura pe traseul de pe domeniul Lordului March în căutarea unui nou record all-time.

Astfel, Volkswagen ID R va încerca să doboare timpul realizat de Nick Heidfeld în 1999 alături de monopostul McLaren-Mercedes MP4/13. În urmă cu 20 de ani, pilotul german reușea să parcugă traseul de la Goodwood în doar 41.6 secunde.

Romain Dumas este pilotul care se va afla la comenzile vehiculului electric.

Noua versiune a prototipului ID R a primit un pachet aerodinamic nou și un software îmbunătățit pentru sistemul electric de propulsie. De asemenea, Volkswagen spune că a fost optimizat și sistemul de gestionare a energiei care controlează atât resursele motoarelor electrice, cât și sistemul de recuperare a energiei la frânare.

Cele două motoare ale lui ID R oferă un total de 680 CP și 650 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.25 de secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 270 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru