Volkswagen are o surpriză pentru fanii lui Golf: se naște GTI Clubsport S, o versiune cu 310 cai, inspirată de Porsche 911 GT3

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia Festivalului de la Worthersee, Volkswagen va dezvălui cel mai puternic Golf al momentului. Se numește GTI Clubsport, va avea o producție limitată și un preț pe măsură.

Ca în fiecare an, Volkswagen își va onora fanii prezenți la Worthersee cu o surpriză. Dacă în alți ani am văzut tot felul de concepte, în 2016 germanii s-au gândit să dezvăluie o mașină de serie, inspirată de unul dintre conceptele mai vechi. Este vorba despre Volkswagen Golf GTI Clubsport, o ediție specială, pe care inginerii o testează deja de ceva timp.

Ea va fi gata pentru Worthersee, unde va deveni, oficial, cel mai puternic Golf de serie al momentului. Asta pentru că sub capotă se așteaptă 310 cai putere, cu 10 mai mulți decât cei ai vârfului de gamă actual, Volkswagen Golf R. În plus, masa totală va fi și mai scăzută decât cele 1375 de kilograme ale actualului Golf GTI Clubsport. Pierderea în greutate se datorează renunțării la bancheta spate, mașina fiind gândită ca un Porsche 911 GT3 Clubsport, cu apetit pentru circuit.

Pentru a fi siguri că noul Golf GTI Clubsport oferă o ținută de drum pe placul pasionaților, Volkswagen a testat resursele oferite de motorul de 2.0 litri pe celebrul circuit de la Nurburgring, cu ajutorul unor piloți profesioniști.

Mai multe voci neoficiale susțin chiar că Volkswagen Golf GTI Clubsport va încerca să stabilească și un record pe Iadul Verde.

Esential 5000 de unități ale noului Golf GTI Clubsport vor fi produse.
Pentru a-și asigura clienții de exclusivitatea modelului pe care îl cumpără, Volkswagen a anunțat că va produce doar 5000 de unități ale modelului compact de performanță. Asta înseamnă că și prețul va fi unul pe măsură, urmând să depășească 40.000 de euro.

După debutul oficial de la Worthersee, Volkswagen Golf GTI Clubsport își va mai lăsa fanii să aștepte până în toamnă, abia atunci fiind programat să ajungă pe stradă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru