Volkswagen Golf 8 va fi disponibil la vânzare de la sfârșitul lui februarie 2020

de Daniel Popescu
Joi, 25.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că noua generație Golf va fi disponibilă la vânzare de la sfârșitul lui februarie 2020.

Volkswagen a anunțat la jumătatea lunii martie că va amâna lansarea pe piață a noii generații Golf pentru prima parte a anului 2020.

Juergen Stackmann, directorul de brand al constructorului german, a oferit acum mai multe detalii concrete despre lansare, în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News.

Astfel, Volkswagen Golf 8 va putea fi achiziționat începând din 24 februarie 2020, inițial în Germania și ulterior și de pe alte piețe europene majore. Inițial, germanii intenționau să producă 80.000 de unități Golf 8 în acest an la uzina din Wolfsburg, însă au redus obiectivul la numai 10.000 de unități.

Una dintre care cauzele care a condus la amânarea lansării lui Golf 8 este legată de "tehnologiilor avansate" pe care le va avea hatchback-ul compact, iar Stackmann a confirmat în premieră că problema principală este legată de securitatea update-urilor over the air (OTA) pentru aplicațiile software integrate.

"Nu am ascuns niciodată faptul că software-ul, care va avea o importanță majoră în viitor, reprezintă o mare provocare pentru noi.

Ca urmare a conectivității online, există mult mai mult software, în special în zona de securitate. Este o provocare reală, întrucât mașina nu mai face parte dintr-un ecosistem închis", a explicat Stackmann.

Oficialul se referă la faptul că software-ul Volkswagen va deveni inevitabil ținta hackerilor, motiv pentru care aplicațiile și sistemul OTA pentru update-uri trebuie să aibă o securitate exemplară.

Noutățile pregătite de Volkswagen Golf 8

Pe parcursul ultimului an, oficialii Volkswagen au oferit o serie de informații despre noua generație Golf. Astfel, știm deja că viitorul Golf 8 va avea funcții autonome extinse, va fi conectat în permanență la internet și va oferi sisteme de siguranță și conectivitate de referință pentru industria auto.

De asemenea, Golf 8 va fi primul model al constructorului care va utiliza un sistem micro-hibrid bazat pe un pachet electric de 48V. Sistemul integrează un generator/starter la 48V și o baterie de 48V cu o capacitate mică care va permite rularea cu motorul oprit în regim de croazieră.

În plus, interiorul va fi unul "complet digital", iar ecranele cu funcții touch vor înlocui tradiționalul panou de instrumente. Nu în ultimul rând, VW a publicat în decembrie și un prim teaser cu noul Golf 8.

Volkswagen Golf este cel mai vândut model de pe piața europeană, indiferent de segment, cu peste 415.000 de unități în 2018, însă vânzările au înregistrat un declin de 10% comparativ cu 2017.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Ok, foarte frumoasa grija "oficialilor" pentru securitate, dar daca tot fac 10.000 de bucati, ce mai conteaza? Daca nu faceau niciuna, era de inteles. Asa, practic cei 10.000 de clienti sunt o cifra "suportabila" cand e vorba de vulnerabilitati de securitate? :)
    Foarte foarte dubios. Si venind de la VW, care are o intreaga istorie de minciuni sfruntate, e de natura sa ii puna serios pe ganduri pe potentialii cumparatori.
    9 9
  • Octavian
    Chestia asta cu ecrane touch in loc de butoane imi displace total.
    Personal voi amana pe cat posibil trecerea la touch.
    14 4
  • mircea badea
    doar 10 mii? pai ce vand atunci?

    si de ce conectata tot timpul la net? si platesc ei netul? parca aud.."ma duc la un golf sa vad un film"..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru