Volkswagen ID.3 ajunge în România: hatchback-ul electric va fi expus la Băneasa Shopping City în 30 noiembrie și 1 decembrie

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Joi, 28.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că hatchback-ul electric ID.3 va ajunge în premieră în România și va fi expus la Băneasa Shopping City timp de două zile, în 30 noiembrie și 1 decembrie.

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie ID.3, primul model electric de sine-stătător al constructorului german. Hatchback-ul electric a primit deja peste 35.000 de pre-comenzi și va ajunge în premieră în România la sfârșitul aceste luni.

Volkswagen România a anunțat că prima unitate din țara noastră va fi expusă publicului la centrul comercial Băneasa Shopping City în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Unitatea expusă face parte din versiunea de lansare ID.3 1st, care a putut fi rezervată inclusiv în România.

De altfel, la începutul acestei luni, constructorul german a anunțat și prețurile lui Volkswagen ID.3 pentru piața din România. Versiunea de lansare a modelului electric are un preț de pornire de 36.072 de euro, iar pe piața locală modelul va fi disponibil în versiunile Standard, Plus și Max.

Indiferent de alegerea făcută, clienții vor primi un motor electric care generează 150 kW, echivalentul a 204 cai putere, în timp ce bateria are o capacitate de 58 kWh și oferă o autonomie de 420 de kilometri conform standardului european WLTP.

De asemenea, știm deja că românii pot opta pentru una dintre cele trei nuanțe de caroserie disponibile pentru țara noastră: Glacier White, Manganese Grey și Makena Turquois.

Producția de serie a lui Volkswagen ID.3 a început în 4 noiembrie la uzina de la Zwickau, însă germanii au anunțat deja că modelul va fi produs și la uzina de la Dresda începând din toamnă anului viitor.

Via Volkswagen România

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    Da` ce, este un tablou?!

    Ar fi excelent daca lumea l-ar putea proba, exact ca pe oricare alta masina....

    Dupa ce am condus RENAULT Zoe (generatia veche, cu baterie de 40 kWh) si NISSAN Leaf (noua generatie, cu baterie de 40 kWh) (care m-a incantat efectiv) il asteptam si in Craiova la un test drive.
    22 2
  • E clar ca nu-s pregatiti cu productia.
    Sunt reclame peste tot cu id3 si pare ca scopul nu e sa vanda efectiv masina din reclama, pentru ca s-au vandut deja cele 450 de unitati alocate, ci sa-si faca reclama pentru celelalte modele conventionale.
    La fel si stirea de mai devreme cu Audi eTron: au imbunatatit deja autonomia si dotarile unui automobil care nici macar nu prea il au la vanzare.
    10 3
  • Cu 36 mii euro se pot cumpara:
    - 2 x Golf
    - 3 x Polo
    - un Passat si un Polo
    - un Pasat si un T-Roc.
    - un Arteon
    - un Tiguan si un Polo
    - un Touran si un Polo
    - etc.
    14 14
  • andrei
    tiguan si polo la 36k!!! ai baut gaz? daca imi configurez eu un tiguan cu putere si dotari cat un id3 sar de 40k lejer. oricum nu te obliga nimeni sa iei. nici eu nu iau, chit ca mi-ar placea. prea scump si merg prea putin cu masina, dar totusi sa nu batem campii.

    evident ca se va putea testa, doar ca nu acum, mai la anul. iar cu productia sunt foarte pregatiti, produc pe banda rulanta. doar ca nu vor sa vanda cate una cate una, ci vor sa dea drumul la vanzari la mii de bucati o data. si asa au zis ca se vor distribui in iunie 2020. deci....
    12 4
  • @alex: sa nu ne apucam sa insiram coreene, COMBINATII de coreene. De-alea cu 7 ani garantie. :)
    6 5
  • Cu 36.000 de euro pot cumpara 50.000 de paini care imi vor ajunge 135 de ani.. prost as fi sa-mi iau ID... fereasca si pazeasca!
    12 4
  • LucianD
    1. Nu dai 36k ci 26k eur pentru ca deocamdata Statul iti da subventie 10k la electrice.

    2. O Skoda CityGO electric - mai mica ce-i drept dar minunata pentru cine prefera sa conduca prin oras si in apropiere - o iei cu 22k minus 10k de la Stat = aprox. 12k euro, cat un Sandero 0.9 turbo! Pai asta e afacere, bre!

    3. Aveti grija ca ANAF-ul e cu ochii pe oricine persoana fizica ce da mai mult de 25k eur pe o masina! :) :) :)

    Dragi prieteni, vai steaua noastra, asta e!!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru