Volkswagen Up! este oferit şi cu o transmisie robotizată

de Sebastian Toma
Vineri, 03.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen oferă o transmisie robotizată în gama Up!, botezată ASG. Unitatea are cinci trepte şi poate funcţiona atât în modul automat, cât şi în modul secvenţial.

Volkswagen Up!, citadina constructorului din Wolfsburg, este oferită şi în compania unei transmisii automatizate. Unitatea se numeşte ASG şi este o versiune robotizată a transmisiei manuale cu cinci trepte oferite în gama de triplete Up!/Citigo/Mii. În comparaţie cu o transmisie manuală standard, aceasta este cu trei kilograme mai grea, nu are pedală de ambreiaj şi este echipată cu un sistem de actuatoare electromeganice montate pe carcasa cutiei de viteze, care schimbă treptele şi acţionează ambreiajul, totul sub îndrumarea strictă a unui computer. Dacă şoferul doreşte să schimbe singur treptele, acesta poate să apeleze la modul secvenţial, activat prin mutarea levierului în faţă sau în spate.

Potrivit configuratorului diviziei britanice a mărcii Volkswagen, transmisia ASG poate fi comandată atât cu motorul de 60 CP, cât şi cu motorul de 75 CP, iar aceasta este disponibilă doar pentru nivelurile de echipare Move Up! şi High Up!. Pe piaţa din Regatul Unit, opţiunea transmisiei ASG costă echivalentul a 725 euro.

Pentru moment, această dotare opţională nu a fost anunţată şi pe piaţa din România, dar ne aşteptăm ca aceasta să fie introdusă în gamă în decursul anului curent. Primele livări ale versiunilor ASG ale lui Up! vor avea loc în luna octombrie, spun oficialii Volkswagen din Regatul Unit.

Esential 5 trepte are transmisia robotizată ASG oferită în gamele VW Up!, Skoda Citigo şi Seat Mii.
Cei de la Volkswagen au anunţat şi viitorul debut al unui Up! cu propulsie 100% electrică. Această versiune a citadinei germane a fost prezentată sub formă de concept în septembrie 2011. Respectivul model era echipat cu un motor electric alimentat de o baterie de 19 kWh, care îi conferea o autonomie de până la 130 kilometri.

Via VW UK

Comentarii (4)

  • ce forme si ce linii aerodinamice are...
    4 8
  • am vazut una in trafic recent... doamne cat poate sa fie de scarboasa masina asta! trebuie sa fii redus mintal sa dai bani pe asa ceva! plus ca calitatea si fiabilitatea vw a ramas doar o amintire in ultimii ani. asta se vede in toate modelele mai nou lansate. cine nu crede sa intrebe orice propietar de un vw mai nou sau sa se uite pe un forum dedicat... nu mai vb de design ca mi se face rau....
    6 11
  • eu ma uit pe forumul dedicat de 8 ani, ce ti s-a parut tie ca e iesit din tipare mai nou?
    4 4
  • chuck norris
    edi is back!?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru