Volkswagen va lansa o nouă platformă pentru mașini electrice accesibile destinate Chinei

de Tiberiu Safta
Luni, 27.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, Volkswagen va lansa o nouă platformă dedicată mașinilor electrice accesibile pentru piața din China. Noua arhitectură va sta la baza a 4 modele viitoare, care vor costa mai puțin de 22.000 de euro.

Constructorul german a anunțat un nou plan de a se impune cu modelele sale electrice pe piața din China. Conform agenției de presă Reuters, Volkswagen va lansa o platformă nouă, creată special pentru viitoare modele electrice accesibile. Pentru moment, numele de cod al noii platforme este A Main Platform și va fi disponibilă numai pe piața din China.

Principalul obiectiv al noului plan este acela de a reduce din costuri. Astfel, Volkswagen va lansa 4 modele noi bazate pe noua platformă, iar acestea vor include componente produse local. Noua platformă, derivată din arhitectura MEB, ar urma să fie lansată undeva prin 2026.

La final, Volkswagen dorește să se impună pe piața electricelor din China cu modele care vor avea prețuri echivalente cuprinse între 17.900 de euro și 21.700 de euro. În același timp, Volkswagen are în plan să lanseze nu mai puțin de 10 modele electrice noi la nivel mondial până în 2026. Modelele electrice destinate Chinei vor fi produse de societățile mixte SAIC și FAW.

via Reuters

Comentarii (1)

  • Poi clar, dacă vrei “să-i bați” pe Chinezi, trebuie să fie la ei acasă… undeva în 2026 ;)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru