Volkswagen vrea să instaleze în SUA 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2019: sunt vizate 17 orașe mari

de Petre Barac
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că vrea să instaleze 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 17 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, până în 2019.

Electrify America este divizia Volkswagen care va derula investiții semnificative, în următorii ani, în dezvoltarea infrastructurii pentru mașinile electrice în SUA, după ce nemții au recunoscut manipularea emisiilor diesel în celebrul scandal Dieselgate.

Volkswagen s-a înțeles cu autoritățile americane să investească, în total, circa două miliarde de dolari în SUA pentru o infrastructură “curată” pentru mașinile prietenoase cu mediul.

Planurile VW includ instalarea a 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 17 dintre cele mai mari orașe americane, până în 2019.

“Unul dintre cele mai mari obstacole în adoptarea pe scară largă a mașinilor electrice este accesul la stațiile de încărcare”, a transmis Mark McNabb, CEO al Electrify America.

Dieselgate a scos din buzunarele Volkswagen circa 30 de miliarde de dolari până acum.

Amintim că Oliver Schmidt, fost membru în conducerea Volkswagen SUA, a primit de curând pedeapsa maximă din partea unei instanțe de judecată din SUA pentru implicarea în trucarea emisiilor din celebrul scandal.

Neamțul a fost condamnat la 7 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 400.000 de dolari.

Via Autonews

 

Comentarii (1)

  • Nicolae
    VW nu vrea ci mai degraba este fortata sa faca acest lucru ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru