VW Amarok R-Style Concept: pick-up cu alură de atlet

de Mircea Meșter
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen şi-a surprins fanii prezenţi la Festivalul de la Wörthersee printr-un concept sport construit pe baza pick-up-ului Amarok.

Esential 272 de cai putere dezvoltă VW Amarok R-Style Concept.
Volkswagen a publicat fotografiile oficiale ale celei de-a treia premiere pe care grupul german o prezintă la Festivalul Wörthersee, care şi-a deschis porţile pentru pasionaţii modelelor modificate ale Grupului Volkswagen. Iar dacă celelalte două apariţii interesante prezentate la Wörthersee vizau variaţiuni ale unora dintre cele mai sportive elemente ale gamei Volkswagen Group, Golf GTI şi Audi TT, a treia are în centru un model pe care puţini l-ar fi văzut în "haine" tunate: pick-up-ul Amarok. 

Conceptul se numeşte oficial Amarok R-Style şi reprezintă o alternativă dinamică şi complet diferită a unui model cunoscut mai degrabă pentru valenţele sale utilitare decât pentru sportivitate. Cu 272 de cai putere sub capotă şi cu un cuplu maxim de 600 Nm dezvoltaţi de un motor V6 TDI de 3.0 litri, conceptul promite o acceleraţie 0-100 km/h în doar 7.9 secunde. În ajutorul acestor cifre vine şi transmisia DSG cu opt trepte.

Modificările pe care Amarok R-Style Concept le primeşte la nivel vizual fac însă deliciul fanilor mărcii Volkswagen. Vorbim de jante de 22 de inch, de anvelope 295/35 destinate şoselei şi de aripi ale căror bosaje sunt exagerate pentru a face loc noilor "pantofi sport" ai modelului german.

La acestea se adaugă spoilere noi, ţevi de evacuare cromate, o planşă de bord care iese în evidenţă prin inserţiile din fibră de carbon şi ornamentele angulare, scaune de tip scoică, subwoofer şi un interior sport.

Comentarii (2)

  • Ar fi frumos un Amarok cu 4 usi, insa echipat pt off-road cu asemenea motor.
    10 1
  • Amarok
    5 stele din 5 arata foarte bine
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru