Zagato Lamborghini 5-95, o creaţie pentru aniversarea de 95 de ani de existenţă ai companiei milaneze, a debutat la Villa d'Este

de Sebastian Toma
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carosierul italian Zagato vine la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este cu Lamborghini 5-95, un model cu care sărbătoreşte 95 de ani de înfiinţare.

Esential 50 de ani au trecut de când Zagato a colaborat pentru prima dată cu Lamborghini.
Zagato celebrează 95 de ani de la înfiinţare în 2014, iar casa din Milano a decis să sărbătorească acest lucru prin prezentarea unui model unicat realizat în baza unui Lamborghini Gallardo. Italienii au luat un Gallardo LP570-4 şi i-au aplicat o caroserie complet nouă, în cel mai pur stil Zagato, care ne-a adus în faţă o serie de forme interesante. Caroseria lui Lamborghini 5-95 Zagato a fost aprobată de constructorul din Sant'Agatha şi modelul finisat a fost expus la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este.

Lamborghini: vânzări în creştere în 2013 şi 1000 de comenzi primite pentru Huracan

Urmareste Automarket
Printre trăsăturile tradiţionale ale Zagato pe care le regăsim cu uşurinţă pe caroseria acestui model se numără plafonul double-bubble, evacuări cvaduple şi bara de protecţie faţă lăţită.
Prima colaborare dintre Lamborghini şi Zagato a fost parafată în urmă cu aproape cinci decenii, când carosierul italian a realizat modelul Lamborghini 3500 GTZ. De atunci, Zagato a construit două versiuni ale lui Diablo, precum şi modelele Raptor, Canto şi LM003 Borneo, acesta din urmă fiind conceptul unui SUV, prezentat în 1997.

Zagato TZ3 Stradale - un Dodge Viper în haine de Alfa Romeo

Abia din profil putem recunoaşte o parte din formele lui Gallardo, motorizarea şi platforma tehnică fiind preluate integral de Zagato la transformarea din LP570-4 în 5-95.

BMW Zagato Coupe - surpriza bavareză pentru Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Exemplarul prezentat la Concursul de Eleganţă de la Villla d'Este îi aparţine lui Albert Spiess, un renumit colecţionar de automobile. Norocosul proprietar a declarat: "Am apreciat întotdeauna abilitatea celor de la Zagato de a crea linii fără vârstă care să aibă un impact vizual puternic. Cred că un design senzual, inspirat din natura, împreună cu cea mai înaltă tehnologie, obţin un echilibru perfect, care poate fi atins doar în Italia.

Modelul 5-95 va fi o piesă fundamentală a colecţiei mele".

Proprietarul Spyker Cars a cumpărat carosierul Zagato

Via Jalopnik

Comentarii (3)

  • Contrar aproape tuturor , mie-mi place masinuta asta !
    5 4
  • ceva intre Laguna si Alfa 4C
    5 1
  • Din categoria: asa nu!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru