Citroen: "Al 8-lea titlu mondial în WRC pentru Loeb va fi unul deosebit"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Citroen consideră că Sebastien Loeb a rămas în continuare în WRC pentru că poate câştiga al 8-lea titlu mondial în condiţii speciale: o nouă maşină, noi pneuri şi un nou coechipier.

Loeb a cucerit în acest sezon al 7-lea titlu mondial consecutiv în Campionatul Mondial de Raliuri, însă setea de victorii a francezului nu se încheie aici.

Chiar dacă aparent nu mai are nimic de demonstrat la acest nivel, Loeb a acceptat provocarea de a lupta pentru al 8-lea titlu datorită faptului că va utiliză o maşină complet nouă anul viitor, Citroen DS3 WRC urmând să înlocuiască C4 WRC. În plus, maşina va fi echipată cu pneuri Michelin în locul celor de la Pirelli, iar septuplul campion mondial se va confrunta cu noul său coechipier Sebastien Ogier, care a impresionat în acest sezon prin rezultatele sale. Aceasta este opinia lui Olivier Quesnel, şeful echipei Citroen WRC.

"Câştigarea celui de-al 7-lea titlu este o confirmare a întregii sale cariere şi înseamnă că va fi cel mai bun pilot de raliuri din lume şi o legendă. Obţinerea celui de-al 8-lea titlu va fi dificilă, dar va fi special şi ştim că o poate face. Va avea o nouă maşină, noi pneuri şi un nou coechipier şi sunt sigur că Ford va fi competitiva şi că Mikko Hirvonen va reveni la nivelul pe care l-am văzut înainte.

Loeb rămâne în campionat pentru că ştie că nu va fi uşor să câştige din nou şi cred că de aceea câştigarea titlului în 2011 va însemna mai mult", a declarat oficialul echipei Citroen.

Promovarea lui Ogier la echipa de uzină a fost privită parţial cu scepticism, întrucât francezul ar putea deveni treptat locotenentul lui Loeb. Quesnel susţine însă ca cei doi piloţi vor pleca de pe picior de egalitate, eventualele ordine de echipa urmând să apară numai atunci când unul dintre cei doi se va detaşa de celălalt.

"Nu există nicio problemă pentru Ogier să aibă succes, pentru ca aceasta este filosofia Citroen. La începutul sezonului vor fi la acelaşi nivel şi sunt sigur că anul viitor va fi interesant, pentru că am fost surprinşi de ce a făcut Ogier în acest an. Va fi mai încrezător şi mai experimentat anul viitor şi ştie exact ce trebuie să facă", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (4)

  • DS3 WRC
    Clipul de prezentare pt masina celor de la Citroen, cu Loeb in rolul principal :)


    http://www.youtube.com/watch?v=bJ_1afbLQIU&feature=player_embedded
    3 0
  • bafta !!!
    are mai putine sanse , tinand cont ca este pe masina noua , ceea ce , pe langa acomodare , poate fi ori mai bine ori mai rau , echipa trebuind sa fie mai atenta + stirea ca se retrage si faptul ca este la a 8-lea campionat , intrucat multi oameni mai au nevoie si de "pauza"

    oricum , din partea mea are respect enorm si ii doresc succes
    6 0
  • Loeb
    Un campion absolut.Remarcabil!Felicitari pentru cel de-al 7-lea titlu si mult succes in obtinerea celui de-al 8-lea!
    3 0
  • kalman
    wrc
    loeb este cel mai bun,mult mai bun ca mult titratul schumacher,dovada si ROC.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru