Colin McRae a pilotat ilegal elicopterul care i-a adus moartea

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.03.2011
Campionul mondial de raliuri Colin McRae a pilotat fără licenţă elicopterul în care şi-a pierdut viaţa alături de alte trei persoane în urmă cu patru ani.

La aproape patru ani de la moartea celebrului campion mondial de raliuri Colin McRae, Autoritatea Aviatică Civila din Marea Britanie a făcut în această săptămână câteva dezvăluiri inedite despre circumstanţele accidentului pe care l-a suferit în 2007.

Potrivit unui raport preliminar al anchetatorilor, McRae a pilotat ilegal elicopterul în care a decedat alături de fiul său şi de alţi doi prieteni, întrucât licenţa sa de zbor expirase în februarie 2005, cu peste doi ani şi jumătate înainte de tragicul accident. De asemenea, atestatul sau de pilot expirase în martie 2007, un motiv suplimentar pentru care scoţianul nu era autorizat să piloteze elicopterul.

Colin McRae a încetat din viaţă în septembrie 2007 după ce elicopterul pe care îl pilota s-a prăbuşit în apropierea casei sale din Scoţia. În elicopter se mai aflau fiul său Johnny în vârstă de cinci ani, prietenul său de familie Graeme Duncan şi Ben Porcelli, prietenul de cinci ani al fiului său, niciunul dintre ei nereuşind să rămână în viaţă.

McRae a devenit în 1995 primul britanic care câştigă Campionatul Mondial de Raliuri, iar popularitatea sa a crescut exponenţial după ce a acceptat ca numele său să fie inclus într-o serie celebră de jocuri video.

Via | BBC News

Comentarii (9)

  • Avea licenta expirata, nu cred ca din cauza licentei expirate a facut accident,avea cunostinte despre cum se piloteaza un elicopter.este una sa nu fi avut licenta niciodata si una sa-ti fie expirata.A fost o tragedie.
    29 2
  • bogdan
    Titlu
    Niste idioti-daca avea licenta exiprata uitase sa piloteze?
    25 3
  • licenta expirata poate presupune neefectuarea de ore de zbor o buna perioada de timp.

    Nu stiu cat ati zburat voi dar zborul nu e chiar ca mersul pe bicicleta.

    O fi fost el pilot dar el stia sa piloteze masini foarte bine.

    Nu e obligatoriu sa si stie sau sa ii fie "in sange" zborul.

    Dar pentru a nu divaga, pilotarea unui elicopter nu e floare la ureche iar efectuarea de exercitii si ore zbor constant, continuu si in diverse conditii meteo plus pregatire teoretica sunt singurele metode de a "te tine in priza".

    Pacat pentru el si pentru ceilalti (mai ales pentru cei doi copii) dar e trist ca nevoia de adrenalina a fost mai importanta decat grija pentru ceilalti.
    22 5
  • legea
    Eu zic sa fie tras la raspundere pentru asta. E nevoie de de o pedeapsa dura mai ales ca sa se dea un exemplu.
    15 7
  • Excomunicatorul
    :)
    @dCi

    Imi place cum gandesti.
    8 0
  • @ Excomunicatorul
    Vor plati urmasii lui. Eu cred ca e un detaliu al anchetei cu urmari asupra politelor de asigurare. Familia McRae va avea sigur de platit caci avem de-a face cu o infractiune ce a generat o tragedie.
    4 0
  • Excomunicatorul
    :)
    @Bethurbazal

    Intr-adevar,aici iti dau dreptate.Este o dovada clara a faptului ca nu a avut licenta.Oricum,ma gandesc ca apropiatii lui stiau de acest lucru,nu vad de ce a trebuit sa dureze 4 ani pana cand sa fie oferite aceste informatii.

    Culmea..."Raport preliminar"
    2 1
  • raduku
    licenta
    Nu are nimic a face licenta de zbor cu ceea ce s-a intamplat. Fie poate starea tehnica a aparatului era precara, fie carburantaul a fost deficitar, cine poate stii ...?
    Exact ca la masini , cati mecanici au citit manualul de service ca sa stie care este cota minima pentru placutele de frana ??
    Am patit-o chiar eu ... :)))
    0 1
  • @raduku
    intotdeauna nu "noi" suntem vinovati, corect?

    intodeauna vinovatii sunt vremea, starea tehnica, fazele lunii, drumul prost, criza economica, cutremurul din Japonia, masoneria....in general, altii.

    PS. era sa uit, si...placutzele de frana cu bolovanii de mecanici auto :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru