Finlanda, PS 4/19: Liderul Hirvonen a abandonat!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.07.2010
Mikko Hirvonen a abandonat în Raliul Finlandei după ce s-a rostogolit de mai multe ori în a patra probă specială, iar Sebastien Loeb are la rândul său probleme tehnice.

După ce devenit lider în Raliul Finlandei în urma victoriilor obţinute în primele două probe speciale ale zilei de vineri, Mikko Hirvonen a fost nevoit să abandoneze în urma unui accident spectaculos în PS 4.

La capătul unei sărituri de amploare, pilotul finlandez a aterizat într-o postură nepotrivită şi s-a rostogolit de mai multe ori, iar maşina Ford Focus RS WRC a suferit daune majore. Atât Hirvonen, cât şi copilotul său Jarmo Lehtinen sunt în siguranţă, însă cei doi nu mai pot continua lupta pentru victorie, urmând cel mai probabil să revină pe traseu sâmbătă sub regulamentul superrally.

Nici rivalul său din lupta pentru titlul mondial, Sebastien Loeb, nu a fost lipsit de probleme de natură tehnică. Pilotul echipei de uzină a constructorului Citroen a pierdut o parte din suspensia fată în PS 3 şi are mari probleme de manevrabilitate, în special în viraje şi la sărituri.

"Raliul este atât de rapid, încât aerodinamica este foarte importantă aici.

Maşina nu poate fi pilotată. De fiecare dată când încerc să virez maşina merge înainte şi este imposibil de pilotat. Am fost surprins că maşina este aşa. Incredibil, îi lipsesc toate efectele aerodinamice", a declarat francezul la finalul probei speciale.

În urma problemelor tehnice întâmpinate de Hirvonen şi Loeb, Sebastien Ogier a câştigat PS 4 cu un avans de numai 0.4 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala.

În schimb, Petter Solberg a preluat conducerea în clasamentul general şi are un avans de 3.1 secunde în faţa lui Latvala, în timp ce Loeb a coborât pe locul patru în urma fostului său coechipier, Dani Sordo. Toţi ceilalţi piloţi din clasa WRC au urcat câte o poziţie în clasamentul în urma abandonului suferit de Hirvonen.

Iată clasamentul general în Raliul Finlandei după primele patru probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Petter Solberg
 pilot privat
 25:02.5
 2  Jari Matti Latvala  BP Ford  3.1
 3  Dani Sordo  Citroen Junior  8.6
 4  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 9.4
 5  Sebastien Ogier
 Citroen WRC  9.5
 6  Henning Solberg
 Stobart Ford
 20.0
 7  Mads Ostberg
 clasa S2000
 34.0
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford  47.0
 9  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  1:05.1
 10  Khalid Al Qassimi  Stobart Ford  1:12.0

 

Raliul Finlandei continuă pe tot parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă.

Comentarii (1)

  • hirvonen
    pacat de hirvonen, era sansa lui sa castige acasa
    poate castiga totusi latvala
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru