Ford amână debutul lui Fiesta RS WRC după accidentul lui Latvala

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.01.2011
Ford a renunţat la participarea în Raliul Arctic după ce Jari Matti Latvala a avut un grav accident cu noul Fiesta RS WRC în cadrul unei sesiuni de teste din Suedia.

Ford a programat iniţial debutul noului Fiesta RS WRC la Raliul Arctic, prima etapă a Campionatului Francez de Raliuri, însă planurile constructorului american au fost bulversate la finalul acestei săptămâni.

Jari Matti Latvala, unul dintre piloţii Ford WRC, a suferit un grav accident în timpul testelor din Suedia din acest weekend, după ce s-a rostogolit de mai multe ori cu maşina la 150 km/h. Atât Latvala, cât şi copilotul său Miikka Anttila au scăpat fără niciun fel de rană, însă maşina a suferit daune majore.

"A fost greşeala mea. Am încercat să utilizez grămezile de zăpadă pentru a încetini maşina, dar s-a rostogolit înainte să sărim de zăpadă şi am lovit câţiva copaci. Fiesta RS WRC a rezistat remarcabil la impact, iar eu şi Miikka am scăpat nevătămaţi", a declarat Latvala.

În urma numeroaselor daune suferite de maşină, Ford a fost nevoită să renunţe la planurile pentru a participa la Raliul Arctic, acolo unde echipa spera să evalueze în mod corespunzător performantele maşinii cu care speră să lupte pentru titlul mondial în WRC.

"Vom remedia daunele maşinii înainte de a ne continua testele în Suedia la sfârşitul săptămânii.

Suntem încrezători că vom parcurge toate testele programate pentru această săptămână, dar din păcate trebuie să sacrificăm apariţia din Raliul Arctic pentru a face acest lucru", a explicat Malcolm Wilson, directorul Ford.

Raliul Arctic este programat în 28-29 ianuarie.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru