Ken Block va testa un monopost de Formula 1 în august

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.06.2011
Cascadorul american Ken Block va testa un monopost Toyota de Formula 1 în luna august în cadrul unei sesiuni de evaluare a producătorului de pneuri Pirelli.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a anunţat cu ocazia Marelui Premiu al Canadei că a ajuns la un acord cu Ken Block, care concurează în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri, să efectueze o zi de teste cu un monopost de competiţie.

Evenimentul va avea loc în 5 august pe circuitul de la Monza, în a treia zi din cadrul unei sesiuni de evaluare a producătorului italian de pneuri. Cascadorul american va urca la volanul unui monopost Toyota TF109 cu care constructorul japonez a concurat în Marele Circ în sezonul 2009, înainte de a se retrage din competiţie.

Întrucât nu are niciun fel de experienţă la volanul unui monopost de Formula 1, Block va efectua mai multe teste în simulatorul Toyota de la Koln şi va avea la dispoziţie pneurile supersoft şi soft, recunoscute pentru nivelul sporit de aderenţă pe care îl oferă.

"Am fost suficient de norocos să fac ceva acrobaţii în cariera mea, dar asta este altceva! Toată lumea vorbeşte că Formula 1 este cea mai importantă competiţie din sporturile cu motor, aşa că aştept cu nerăbdare să descopăr eu însumi.

Le sunt foarte recunoscător celor de la Pirelli, care a fost unul dintre partenerii mei din 2010, pentru această oportunitate incredibilă. Maşinile sunt atât de specializate încât trebuie să fiu realist, dar ştiu că va fi foarte distractiv", a declarat americanul.

Block şi-a câştigat reputaţia prin cascadoriile de tip Gymkhana pe care le-a efectuat de-a lungul timpului cu maşini de raliuri, iar în ultimii doi ani a concurat ocazional în Campionatul Monial de Raliuri, fără să obţină însă rezultate foarte bune.

Via | Pirelli

Taguri: Ken Block, Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru