Loeb a câştigat Raliul Spaniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 24.10.2010
Sebastien Loeb a câştigat duminică Raliul Spaniei, într-o zi în care Dani Sordo a eşuat în tentativa de a termina pe locul 2.

Sebastien Loeb si-a continuat duminica marsul spre victorie în Raliul Spaniei, reusind sa controleze detasat evenimentul datorita avansului capatat în primele doua zile de competitie.

Francezul nu a avut niciun motiv sa forteze, oferindu-i astfel oportunitatea lui Dani Sordo sa domine ziua, coechipierul sau câstigând primele 3 dintre cele 4 probe speciale de duminica. Pilotul echipei Citroen WRC a redus astfel diferenta fata de Petter Solberg de la 17 la 5 secunde, însa în cele din urma a pierdut lupta pentru locul 2 si s-a multumit doar cu ultima treapta a podiumului.

Ford nu a contat în lupta pentru un loc pe podium si a terminat doar pe locurile 4 si 5 prin Jari Matti Latvala si Mikko Hirvonen, cei 2 fiind urmati de un cvartet de piloti ce au concurat tot pe Ford Focus RS WRC: Matthew Wilson, Khalid Al Qassimi, Henning Solberg si Ken Block. Locul 10 i-a revenit în cele din urma lui Sebastien Ogier, care a suferit sâmbata un grav accident în urma caruia a ratat orice sansa la victorie. Kimi Raikkonen nu a putut lua startul în Raliul Spaniei din cauza unui accident suferit joi în Shakedown.

Iata clasamentul complet al pilotilor din clasa WRC în Raliul Spaniei:

Pos  Driver              Car        Time/Gap
1.
Sebastien Loeb Citroen 3h32m59.7s
2. Petter Solberg Citroen + 35.3s
3. Dani Sordo Citroen + 41.1s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 1m19.5s
5. Mikko Hirvonen Ford + 6m32.9s
6. Matthew Wilson Ford + 8m17.6s
7. Khalid Al Qassimi Ford + 13m05.7s
8. Henning Solberg Ford + 13m11.2s
9. Ken Block Ford + 16m01.2s
10. Sebastien Ogier Citroen + 17m24.1s

Ultima etapa a sezonului 2010 va avea loc în Marea Britanie peste 3 saptamâni.

Comentarii (1)

  • nu inteleg de ce nici o echipa de uzina sau macar o echipa a doua nu ii propune un contract lui solberg pt sezonul urator!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru