Mexic PS 1-9/22: Petter Solberg este lider detasat

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 06.03.2010
Petter Solberg detine un avans de 15 secunde in Raliul Mexicului dupa ce a castigat 5 dintre cele 9 probe speciale de vineri, in timp ce Kimi Raikkonen a abandonat.

Dupa rezultatele dezamagitoare inregistrate in Suedia, Petter Solberg a revenit in forta in Raliul Mexicului si a profitat de pozitia buna de drum pentru a domina prima zi de concurs.

Intrucat a plecat al optulea in ierarhia pilotilor, norvegianul a castigat 5 dintre cele 9 probe speciale desfasurate vineri si si-a creat un avans de 15 secunde in fata rivalilor sai. Solberg a refuzat sa apeleze la strategie si sa incetineasca in ultimele proba speciale pentru a avea o pozitie mai buna de drum, preferand sa piloteze la adevarata sa capacitate.

"Nu am vrut sa folosesc tactici. Prefer sa merg la maxim si sa vad pana unde ajung. A fost o zi foarte buna pentru mine, sunt fericit si asta este o revansa pentru dezamagirile din Suedia. Cand totul merge corespunzator ma distrez foarte bine", a declarat el.

Solberg, care concureaza la volanul propriului sau Citroen C4 WRC ca pilot privat, a fost urmat in clasament de Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior adjudecandu-si celelalalte patru probe speciale ale zilei. In plus, francezul a terminat pe locul 2 toate probele speciale castigate de Solberg, consolidandu-si astfel pozitia secunda in clasament. La 12.5 secunde in spatele lui Ogier s-a pozitionat campionul mondial Sebastien Loeb, care atribuie performantele mai putin bune pozitiei deficitare de drum.

"Evident, sa plec al doilea pe drum nu a fost atat de rau pe cat ar fi fost daca as fi plecat primul si nu cred ca as fi putut face mai mult in aceste circumstante. A fost o zi buna pentru mine si sunt multumit cu locul 3", a declarat francezul la finalul zilei.

In schimb, pilotii BP Ford au avut o zi mai putin reusita, dupa ce Jari Mati Latvala si Mikko Hirvonen au terminat doar pe locul 5 si, respectiv, 6 in clasamentul general, in spatele lui Dani Sordo. Plecat primul in fiecare proba speciala, Hirvonen nu si-a ascuns dezamagirea pentru rezultatele inregistrate. "Am pierdut foarte mult timp in fata celor de la Citroen dupa ce am fost primul pe drum astazi, dar nu inteleg de ce am fost lenti in cursul dupa-amiezii. Daca vom continua asa si maine nu avem nicio sansa. Mi-e rusine de modul in care am pilotat", a declarat finlandezul.

Aflat la debutul in WRC, cascadorul american Ken Block a incheiat prima zi pe locul 10 in clasamentul general la volanul unui Ford Focus RS WRC.

Nu la fel de mult noroc a avut Kimi Raikkonen, care a fost nevoit sa abandoneze dupa ce s-a rasturnat de sase ori cu masina Citroen C4 WRC in a saptea proba speciala. Accidentul s-a produs intr-o zona cu arce de par foarte stranse, insa Raikkonen si copilotul sau Kaj Lindstrom au reusit sa scape fara nicio rana.

Finlandezul pierduse deja o jumatate de ora din cauza unei probleme electrice in PS2, insa terminase pe locul 7 in PS3 si pe locul 5 in PS4, desfasurata pe asfalt.

In acest moment nu se stie daca Raikkonen va putea reveni in raliu sambata, decizia urmand sa fie luata in functie de avariile suferite de masina.

Iata clasamentul complet dupa prima zi de concurs in Raliul Mexicului:

 Loc  Pilot  Masina  Timp/Diferenta
 1  Petter Solberg  Citroen C4 WRC  1:23.39.9
 2  Sebastien Ogier  Citroen C4 WRC
 15.0
 3  Sebastien Loeb  Citroen C4 WRC  27.4
 4  Dani Sordo  Citroen C4 WRC  40.8
 5  Jari Mati Latvala  Ford Focus RS WRC  1:01.3
 6  Mikko Hirvonen  Ford Focus RS WRC  1:31.5
 7  Henning Solberg  Ford Focus RS WRC  1:37.6
 8  Matthew Wilson  Ford Focus RS WRC  2:47.0
 9  Federico Villagra  Ford Focus RS WRC  4:19.9
 10  Ken Block  Ford Focus RS WRC  4:33.2
 27  Kimi Raikkonen  Citroen C4 WRC  47:08.1

 

Comentarii (3)

  • Castravetele.
    Felicitari Petter Solberg !
    0 0
  • Castravetele.
    Fain avatar ....
    0 0
  • sonky
    Sa vedem ce face azi ,ca ieri i-au curatat cei din fata drumul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru