Mexic PS 12-18/22: Loeb si-a consolidat prima pozitie

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.03.2010
Sebastien Loeb are un avans de 55 de secunde cu numai trei probe speciale inainte de finalul Raliului Mexicului.

Sebastien Loeb a dominat autoritar probele speciale de sambata din Raliul Mexicului si se apropie cu pasi mari de prima victorie din sezonul 2010. Pilotul echipei Citroen Total a castigat 8 dintre cele 9 probe speciale ale zilei si l-a detronat pe Petter Solberg din fotoliul de lider inca din PS 11.

Francezul a admis ca cele 55 de secunde care il separa de Solberg sunt suficiente pentru a castiga raliul fara sa mai forteze pe parcursul celor trei probe speciale de duminica. "A fost o zi perfecta. Nu am facut nicio greseala si am fost la limita tot timpul, incercand sa-mi maresc avansul. Acum avem peste 50 de secunde si ar trebui sa fie perfect, dar trebuie sa ramanem pe drum si sa evitam greselile. Acesta este planul", a declarat francezul, care va pleca primul in probele de duminica si ar putea inregistra timpi mai putin competitivi.

Locul 3 in clasamentul general este detinut de Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior. Francezul spune insa ca a incetinit in ultimele probe de sambata pentru a cobori pe acest loc cu scopul de a avea o pozitie de drum mai buna in cursul zilei de duminica.

El se asteapta sa termine raliul pe locul 2, fiind la numai 3 secunde in spatele lui Solberg.

Jari Matti Latvala s-a mentinut pe locul 4 in clasamentul general in fata lui Mikko Hirvonen, insa a admis ca se asteapta sa primeasca ordin din partea echipei BP Ford de a face schimb de locuri cu coechipierul sau. Practica este una obisnuita in WRC si are scopul de a-l mentine pe Hirvonen cat mai aproape de Loeb in lupta pentru titlul mondial.

Clasamentul pilotilor de WRC este completat de Henning Solberg (Stobart Ford) si Federico Villagra (Munchi's Ford), in timp ce Kimi Raikkonen, Dani Sordo, Matthew Wilson si Ken Block au abandonat in urma unor incidente.

Iata clasamentul complet dupa a doua zi de concurs din Raliul Mexicului:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Sebastien Loeb  Citroen Total  3:08:49.6
 2  Petter Solberg  privat  55.5
 3  Sebastien Ogier  Citroen Total  58.2
 4  Jari Matti Latvala  BP Ford  1:43.9
 5  Mikko Hirvonen  BP Ford  1:59.9
 6  Henning Solberg  Stobart Ford  2:25.2
 7  Federico Villagra  Munchi's Ford  9:11.8

 

Ziua de duminica va consemna numai trei probe speciale, dupa ce SS 20 a fost anulata din motive de securitate.

Comentarii (1)

  • mda
    Ford a mers prost absolut tot weekendul. Sper sa faca ceva pentru urmatoarele etape pentru ca aceasta suprafata de rulare este cea mai intalnita in campionat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru