Noua Zeelanda, PS 1-9/21: Solberg, lider la finalul primei zile

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.05.2010
Petter Solberg este lider in Raliul Noii Zeelande dupa prima zi de competitie, in timp ce Sebastien Loeb ocupa doar locul 7 in urma unui accident.

Raliul Noii Zeelande a inceput sub auspiciile echilibrului intre cei patru piloti care concureaza cu masini Citroen C4 WRC. Astfel, Petter Solberg, Sebastien Ogier si Sebastien Loeb au castigat cate doua probe speciale, in timp ce Dani Sordo a obtinut cel mai bun timp in alte trei probe.

In acest context, situatia din clasamentul general este foarte stransa la varf, insa lucrurile nu au decurs la fel de bine si pentru Loeb, care a pierdut peste un minut din cauza unui accident suferit in a patra proba speciala.

Pilotul echipei Citroen Total s-a lovit puternic partea laterala a masinii de un pod si a avut nevoie de peste 60 de secunde pentru a putea inchide usa indoita.

O alta problema tehnica a avut si Matthew Wilson, care a ramas fara unul dintre geamurile laterale ale masinii Ford Focus RS WRC si a fost nevoit sa concureze cateva probe cu praful care a intrat in interior. Ulterior, echipa a reusit sa monteze un geam imprumutat de la un localnic proprietar de Ford.

In rest, pilotii nu au intampinat probleme de natura tehnica, iar diferentele mici de timp confirma faptul ca lupta pentru victorie este in continuare deschisa oricarui rezultat.

Solberg are un avans de numai 1.4 secunde in fata lui Jari Matti Latvala, in ciuda faptului ca pilotul BP Ford nu si-a adjudecat nicio victorie in probele speciale de vineri. La numai 3.9 secunde in spatele liderului s-a pozitionat Sebastien Ogier, urmat de Dani Sordo si Mikko Hirvonen.

Pilotul de referinta al echipei BP Ford este insa deja la peste 20 de secunde de lider, in timp ce Matthew Wilson ocupa locul 6.

Sansele lui Loeb la victorie au scazut dramatic dupa accidentul din PS 4, intrucat francezul ocupa doar locul 7 si este la aproape 1 minut si 20 de secunde de plutonul fruntas.

Ceilalalti doi piloti din clasa WRC, Henning Solberg si Federico Villagra, ocupa locurile 8 si 11. Va reamintim ca finlandezul Kimi Raikkonen nu a efectuat deplasarea in Noua Zeelanda pentru acest raliu, conform programului anuntat de Citroen Junior inca de la inceputul sezonului.

Iata clasamentul complet in Raliul Noii Zeelande dupa desfasurarea primelor 9 probe speciale de vineri:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Petter Solberg
 -  1:35:51.3
 2  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1.4
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 3.9
 4  Dani Sordo
 Citroen Total
 8.7
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford  20.2
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 1:09.7
 7  Sebastien Loeb
 Citroen Total  1:19.8
 8  Henning Solberg
 Stobart Ford  1:45.3
 11  Federico Villagra
 Munchi's  4:50.0

 

Urmatoarele 8 probe speciale din Raliul Noii Zeelande vor avea loc pe parcursul zilei de sambata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru