Ogier: "Locul 2 în clasament este irelevant"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Sebastien Ogier susţine că locul 2 în clasamentul general nu are nicio valoare, însă Petter Solberg şi Jari Matti Latvala vor să-l detroneze pe francez de pe această poziţie.

Sebastien Loeb a devenit pentru a şaptea oară campion mondial în WRC cu două etape înainte de finalul sezonului, motiv pentru care întreaga atenţie se concentrează acum asupra pilotului care va termina sezonul pe locul 2.

Deşi Sebastien Ogier părea desprins să obţină această performanţă, accidentul suferit sâmbătă în Raliul Spaniei l-a "împins" pe francez doar pe locul 10 în clasamentul etapei, iar Petter Solberg şi Jari Matti Latvala au profitat de oportunitate. În prezent, Ogier are un avans de 11 puncte în faţa lui Latvala şi de 16 puncte comparativ cu Solberg, însă pilotul echipei Citroen Junior susţine că locul 2 este irelevant într-o astfel de competiţie.

"Nu mă interesează prea mult campionatul. Da, ar fi frumos să termin pe locul 2, dar dacă nu eşti pe primul loc în clasament  nu cred că contează prea mult unde termini. Am vrut să concurez de la egal la egal cu Loeb în Franţa, pentru că el a fost referinţa în acest eveniment", a declarat el.

Configuraţia finală a clasamentului va fi stabilită în Raliul Marii Britanii, iar Solberg anticipează o confruntare interesantă între cei trei piloţi.

"Cred că Raliul Marii Britanii va reprezenta o luptă grozavă între noi trei. Este foarte incitant", a precizat norvegianul.

De aceeaşi părere este şi Latvala, care a admis că va da totul pentru a termina pe locul 2. "Bineînţeles, locul 2 ar fi frumos pentru campionat şi pentru asta vom forţa în Ţara Galilor", a precizat finlandezul.

Raliul Marii Britanii, ultima etapă a sezonului 2010 din Campionatul Mondial de Raliuri, va avea loc în weekendul 11-14 noiembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru