Ogier speră să lupte pentru podium în Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.07.2010
Sebastien Ogier îşi propune să lupte pentru un loc pe podium în Raliul Bulgariei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Aflat la al doilea sezon în Campionatul Mondial de Raliuri, Sebastien Ogier a obţinut prima victorie în competiţie în Raliul Portugaliei din urmă cu şase săptămâni.

Performanţa este cu atât mai semnificativă cu cât a fost obţinută împotriva sextuplului campion mondial Sebastien Loeb, care îl caracterizează pe conationalul său drept principalul rival al titlu în acest sezon.

Totuşi, Raliul Bulgariei marchează debutul sezonului pe asfalt în WRC, suprafaţă pe care Ogier nu are multă experienţă, în ciuda victoriei obţinute recent în Raliul Lanterna, acolo unde a concurat ca parte a pregătirilor sale pentru Bulgaria.

"Acela a fost un lucru diferit, dar este bine pentru încredere. Raliul Bulgariei va fi o experienţă nouă pentru toată lumea, aşa că avem un dezavantaj mai mic, chiar dacă ducem lipsă de experienţă. Din ceea ce ştim, drumurile vor fi de mare viteză şi va exista vegetaţie pe margine. Multe dintre viraje vor fi ascunse, aşa că va fi extrem de important să avem notiţe bune", a declarat pilotul echipei Citroen Junior.

În acest context, tânărul pilot francez estimează că va fi capabil să lupte pentru un loc pe podium şi să reducă constant diferenţa care îl separă de piloţii de top.

"S-ar putea ca a doua parte a sezonului să nu fie la fel de uşoară pentru noi.

Obiectivul pentru primul raliu pe asfalt va fi să înregistrăm progrese şi să ne apropiem de cei din frunte, cu speranţa că putem lupta pentru un podium", a adăugat el.

În urma victoriei obţinute în Portugalia în etapa precedentă, Ogier a urcat pe locul 2 în clasamentul general cu 88 de puncte, pozitionandu-se la 38 de puncte în spatele liderului Loeb.

Via | Citroen Junior

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru