Raikkonen, încântat să piloteze Citroen C4 WRC pe asfalt

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Kimi Raikkonen şi-a exprimat satisfacţia că va avea oportunitatea de a concura cu Citroen C4 WRC pe asfalt în Raliul Lanterna de săptămâna viitoare.

Kimi Raikkonen şi Sebastien Ogier au fost confirmaţi recent ca participanţi în Raliul Lanterna din Italia, scopul fiind că cei doi piloţi ai echipei Citroen Junior să se acomodeze cu suprafaţa de asfalt înainte de Raliul Bulgariei.

Raikkonen va avea astfel ocazia să piloteze pentru prima oară pe asfalt maşina Citroen C4 WRC, iar finlandezul nu şi-a ascuns bucuria că va beneficia de o primă experienţă pe această suprafaţă.

"Sunt foarte fericit că am oportunitatea de a pilota în Italia. Încă am mulţi fani acolo şi sunt sigur că va fi o atmosferă frumoasă. Încă de la începutul sezonului am vrut să încerc Citroen C4 WRC pe asfalt. Vom trata acest raliu ca pe o sesiune de teste", a declarat fostul campion mondial al Formulei 1.

La rândul său, Ogier este impulsionat de victoria obţinută duminică în Raliul Portugaliei şi speră să capete cât mai multă experienţă pe asfalt, o suprafaţă pe care până în prezent nu a fost competitiv.

"Având în vedere că sfârşitul sezonului se va desfăşura preponderent pe asfalt, acest raliu ne va permite să revenim în forţă cu Citroen C4 WRC pe această suprafaţă.

Luând parte la un raliu adevărat, vom experimenta condiţii competitive care ne vor ajuta să ne pregătim pentru Bulgaria, Germania, Franta şi Spania", a precizat francezul.

Cei doi coechipieri vor fi acompaniaţi în Italia de Felice Re, favoritul publicului local, care va pilota de asemenea un Citroen C4 WRC. Raliul Lanterna va avea loc în weekendul 11-13 iunie.

Via | Citroen Junior

Comentarii (2)

  • ...
    Inca ai multi fani peste tot Kimi :)) Speram ca raliurile desfasurate pe asfalt vor fi unele in care vei aveai rezultate cat mai bune si de ce nu..un podium? :) Impossible is nothing ! Keep flying !
    11 7
  • sebastian
    rally
    Te agiti degeaba pe asfalt ai sansa maxim la un parapet..ia-ti un cart si da-te cu el pe un circuit.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru