Raikkonen ratează Raliul Spaniei după un accident suferit în Shakedown

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Kimi Raikkonen nu va participa în Raliul Spaniei din acest weekend în urma unui accident suferit în Shakedown.

Kimi Raikkonen a început cu stângul penultima etapă a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri. Aflat la volanul unui Citroen C4 WRC, finlandezul s-a rostogolit după ce a pierdut controlul într-un viraj şi, din cauza avariilor suferite de maşină, nu va putea lua startul în competiţie.

Potrivit primelor informaţii, fostul campion mondial al Formulei 1 şi copilotul său Kaj Lindstrom nu au suferit răni majore, iar cauza accidentului ar putea fi legată de obligativitatea de a concura cu pneuri pentru pietriş pe traseul de 2 km de asfalt al Shakedown-ului, dar şi a suspensiilor nepotrivite pentru această suprafaţă.

"Kimi s-a rostogolit într-un viraj de stânga. Maşina a intrat într-un banc de nisip şi s-a rostogolit. Maşina este într-o stare foarte proastă, nu ştim dacă ei vor lua startul în raliu", se precizează într-un comunicat de presă al echipei Citroen Junior.

Accidentul suferit de Raikkonen vine într-un moment în care pilotul finlandez negociază rămânerea în WRC în sezonul următor, printre opţiunile sale numărându-se prelungirea contractului cu Citroen Junior sau plecarea la Monster Rally Team sau Mini WRC, după ce a renunţat la planurile privind o potenţială revenire în Formula 1.

Via | Citroen Junior

Comentarii (2)

  • lol
    imi pare rau sa spu n asta, dar baiatul asta e varza nu aduce nici un plus nici in WRC
    10 6
  • ...aduce imagine...iar asta poate fi de ajuns...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru