Raikkonen regretă abandonul din Raliul Japoniei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Kimi Raikkonen este dezamăgit că o eroare aparent nesemnificativă l-a obligat să abandoneze în Raliul Japoniei.

Kimi Raikkonen a pilotat fără greşeală în primele două zile ale Raliului Japoniei de la sfârşitul săptămânii trecute. După ce iniţial a concurat pe locul 10, fostul campion mondial al Formulei 1 a urcat pe locul 8 după ce l-a devansat pe Federico Villagra, profitând şi de abandonul lui Matthew Wilson.

Cu toate acestea, speranţele sale de a termina în puncte s-au năruit în prima probă specială a zilei de duminică, când a fost nevoit să abandoneze pentru că nu a înţeles corect indicaţiile copilotului său, Kaj Lindstrom.

"După ce am stat departe de greşeli atât de mult timp, este cu adevărat dezamăgitor că un lucru atât de mic a provocat abandonul. Pur şi simplu nu am înţeles indicaţiile, aşa că am intrat cu viteza prea mare în viraj. Am încercat să readuc maşina pe traseu,dar nu am mai putut face nimic şi am ieşit în decor. Dacă acolo ar fi fost câţiva spectatori nu am fi avut nicio problemă să revenim pe drum, dar asta este. Am învăţat foarte mult şi acum urmează două raliuri pe asfalt, aşa că vom da totul pentru a obţine un rezultat bun", a declarat finlandezul.

Chiar dacă nu a câştigat puncte în Japonia, Raikkonen se menţine pe locul 10 în clasamentul general cu 21 de puncte, la noua puncte în urma lui Federico Villagra.

Via | Red Bull

Comentarii (1)

  • Kimi
    Totusi,e admirabil faptul ca primele doua zile au fost lipsite de greseli din partea lui,mai ales avand in vedere faptul ca a fost vorba de unul dintre cele mai dificile etape din calendarul competitional WRC :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru