Raliul Germaniei, PS 1-3/19: Loeb, primul lider pe asfaltul nemţesc

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.08.2010
Sebastien Loeb a început în forţă Raliul Germaniei şi conduce în faţa coechipierului său Dani Sordo după ce a câştigat primele trei probe speciale.

Sebastien Loeb a confirmat statutul de favorit în Raliul Germaniei încă de la începutul competiţiei. Pilotul echipei Citroen WRC a stabilit cel mai bun timp în toate cele trei probe speciale premergătoare opririi în parcul de service şi şi-a creat deja un avans de peste opt secunde în faţa coechipierului său Dani Sordo.

Sextuplul campion mondial, care nu a fost niciodată învins pe asfaltul german, a luat astfel o opţiune importantă pentru victorie şi în acest sezon, cu atât mai mult cu cât diferenţa faţă de rivalii de la BP Ford este deja semnificativă. Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen ocupă locurile trei şi patru, însă s-au poziţionat la peste 37 de secunde de Loeb.

Locul cinci este ocupat de Sebastien Ogier, care prin rezultatele sale confirmă că nu este încă adaptat acestui tip de suprafaţă, în timp ce Matthew Wilson este deja la peste 1:40 de plutonul fruntaş. Kimi Raikkonen are un parcurs onorabil în prima parte a raliului, ocupând locul şapte în clasament la peste două minute în urma lui Loeb, însă principalul obiectiv al finlandezului este să ajungă la linia de sosire.

După ce a câştigat Shakedown-ul de joi seara, Petter Solberg a fost lovit de ghinion chiar în prima probă specială.

Norvegianul a avut o pană de cauciuc din cauza căreia a pierdut peste două minute şi jumătate, ocupând acum doar locul nouă în clasamentul general, în spatele lui Francois Duval. Raliul Germaniei consemnează şi revenirea în competiţie a americanului Ken Block, care ocupă locul 10 la volanul unui Ford Focus RS WRC.

Iată clasamentul complet al piloţilor care activează în clasa WRC după primele trei probe speciale din Raliul Germaniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 39;30.5
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  8.2
 3  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 37.0
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford  40.6
 5  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 50.1
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 1:40.5
 7  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  2:01.0
 8  Francois Duval
 Stobart Ford  2:18.5
 9  Petter Solberg
 pilot privat
 2:46.7
 10  Ken Block
 Stobart Ford  3:04.1

 

Ziua de vineri programează alte trei probe speciale, ce vor avea loc în cursul după-amiezii.

Comentarii (1)

  • Kimi pe 7 , se vede ca parca mai vine de acasa pe asfalt.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru