Raliul Germaniei, PS 4-6/19: Loeb se distanţează în faţa rivalilor de la Ford

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.08.2010
Sebastien Loeb are un avans de peste un minut în faţa lui Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen după prima zi de competiţie din Raliul Germaniei.

Sebastien Loeb şi-a continuat marşul triumfal pe drumurile asfaltate din Germania şi în ultimele trei probe speciale ale zilei de vineri.

Chiar dacă a câştigat doar PS 5, pilotul echipei Citroen WRC şi-a consolidat poziţia în clasament în fata rivalilor de la BP Ford, care au coborât la peste un minut în spatele său.

Astfel, francezul are un avans de un minut şi patru secunde în faţa lui Jari Matti Latvala (locul 3) şi de un minut şi 14 secunde în dăuna lui Mikko Hirvonen (locul 5). După ce a câştigat PS 6, Dani Sordo este pe locul 2 la mai puţin de 10 secunde în urma lui Loeb, însă şansele că spaniolul să câştige în Germania sunt minime prin prisma ordinelor de echipă ale constructorului Citroen.

Sebastien Ogier s-a intercalat între cei doi piloţi de la Ford pe locul patru la volanul unui alt Citroen C4 WRC, în timp ce Francois Duval a urcat pe locul 6 la revenirea în competiţie după ce s-a acomodat cu particularităţile maşinii Ford Focus RS WRC.

Progresul său a coincis cu retrogradarea lui Matthew Wilson pe locul 7 şi a lui Kimi Raikkonen pe locul 8, cei doi fiind deja la peste trei minute de lider.

Petter Solberg ocupă în continuare locul 9 în faţa lui Ken Block, încercarea sa de a reveni pe primele poziţii soldându-se cu un eşec. Norvegianul a forţat şi a reuşit să câştige la limită PS 4, însă a întâmpinat noi probleme în PS 6, când a pierdut aproape 40 de secunde.

Iată clasamentul complet al piloţilor din WRC după prima zi de competiţiei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 1:18:52.5
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  9.5
 3  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1:04.7
 4  Sebastien Ogier  Citroen Junior  1:10.9
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:14.5
 6  Francois Duval  Stobart Ford
 3:10.4
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford  3:15.1
 8  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  3:22.8
 9  Petter Solberg
 pilot privat
 4:47.7
 10  Ken Block
 Stobart Ford  5:42.3

 

Ziua de sâmbătă programează alte opt probe speciale în Raliul Germaniei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru