Raliul Japoniei, Shakedown: Raikkonen, protagonistul unui accident

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
Jari Matti Latvala a stabilit cel mai bun timp în Shakedown-ul contând pentru Raliul Japoniei, în timp ce Kimi Raikkonen a avut parte de un accident.

Raliul Japoniei a început joi dimineaţa cu Shakedown-ul programat pe un traseu cu lungimea de 1.57 km acoperit cu asfalt. Cel mai bun timp a fost stabilit de Jari Matti Latvala, pilotul echipei BP Ford fiind cronometrat cu 2:33.1.

Timpul său a fost cu numai 0.4 secunde mai bun decât al lui Sebastien Loeb, care a fost urmat în ierarhie de alţi doi piloţi care concurează pentru Citroen, Dani Sordo şi Sebastien Ogier.

"Am efectuat 10 tururi pentru că am vrut să mă antrenez pentru aceste probe speciale pe asfalt. Dacă Loeb poate face aproape acelaşi timp cu numai patru tururi, este evident că este în forma", a declarat Latvala la finalul evenimentului.

Kimi Raikkonen, cel de-al patrulea pilot al echipelor Citroen, a avut însă parte de un accident neplăcut, întrucât a lovit cu partea dreaptă faţă un zid de beton după ce a ieşit de pe traseu.

"Zidul de beton a fost un pic în afara liniei şi când am întors volanul am lovit una dintre extremităţile sale şi am derapat.

Nu cred că este prea serios, sunt sigur că băieţii vor fi capabili să remedieze defecţiunile. Aceste probe speciale vor fi foarte provocatoare. Dacă avem o problemă, este mai bine să o avem acum, pentru că asta ne reaminteşte să fim atenţi", a declarat fostul campion mondial al Formulei 1.

Traseul pe care s-a desfăşurat Shakedown-ul va fi gazda altor opt probe speciale pe parcursul Raliului Japoniei, dintre care primele două vor avea loc joi la orele prânzului, în deschiderea oficială a etapei. Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC după Shakedown-ul din această dimineaţă:

 Loc Pilot   Echipa  Timp 
 1  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 2:33.1
 2  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 2:33.5
 3  Dani Sordo
 Citroen Junior
 2:33.7
 4  Sebastien Ogier
 Citroen WRC  2:34.0
 5  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 2:34.7
 6  Petter Solberg
 Petter Solberg WRT
 2:34.8
 7  Mikko Hirvonen
 BP Ford  2:35.1
 8  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  2:35.1
 9  Henning Solberg
 Stobart Ford  2:35.2

Comentarii (5)

  • wrc, f1
    Si in F1 a avut cateva mici accidente la inceput dar experienta castigata si in urma lor l-au condus la titlu.
    3 5
  • @F1_Zone
    Kimi,este un mare campion si culmea,e omul bun la toate :)
    7 5
  • @alexandra
    esti cu kimi, esti in echipa ...
    theshadowgtr@gmail.com
    ia legatura si iti arat cum poti vota multiplu, (multe ori) cu efort minim. Fara mai multi useri, calculatoare diferite si alte prostii. E simplu dar nu vreau sa explic aici.
    Repede pana nu vede adminu'
    3 5
  • ::F1_Zone !!
    Cu totii suntem echipa Raikkonen :) Voturile negative ale altora...chiar nu conteaza :)
    4 5
  • @Alexandra
    da in general, nu conteaza. Dar parca uneori cu cat sunt mai multe rosii cu atat e satisfactia mai mare ca mesajul si-a facut efectul.
    Bietu' om ... cred ca a fost bombardat cu o suta de mesaje. Numai azi.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru