Solberg: "Sunt capabil să câştig un raliu în 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Petter Solberg este convins că poate câştiga un raliu în WRC până la sfârşitul sezonului 2010.

Petter Solbertg este determinat să pună capăt celor cinci ani de când nu a mai obţinut nicio victorie de etapă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Impulsionat de performanţa obţinută în Raliul Germaniei, când a terminat pe locul cinci şi a fost cel mai rapid în numeroase probe speciale, norvegianul în vârstă de 36 de ani este convins că are abilităţile necesare pentru a se impune într-una dintre ultimele patru etape ale anului.

"Punctele pe care le-am câştigat ne menţin în luptă şi acum trebuie să mergem mai departe. Am stabilit cele mai multe victorii în probele speciale în spatele lui Sebastien Loeb şi asta demonstrează de ce suntem capabili. Cred că avem viteza necesară pentru a câştiga oricare dintre etapele următoare, dacă vom avea mai mult noroc. Am avut probleme cu valva unui pneu în prima zi din Germania, dar apoi am ieşit în decor în ultima probă specială a zilei şi acolo a fost vina mea", a declarat pilotul privat care concurează cu Citroen C4 WRC.

Ultima victorie a lui Solberg în Campionatul Mondial de Raliuri datează din sezonul 2005, când a câştigat Raliul Marii Britanii la volanul unui Subaru Impreza WRC2005.

De altfel, acest raliu este cel mai important din cariera sa, acolo reuşind să câştige de patru ori consecutiv intre 2002-2005. În acest sezon, Raliul Marii Britanii va încheia sezonul 2010 şi va avea loc în perioada 11-14 noiembrie.

Via | RallyBuzz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru