VIDEO: Ford a testat o săptămână noul Fiesta RS WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.10.2010
Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala au testat timp de 7 zile noul Ford Fiesta RS WRC pentru sezonul 2011 fără să întâmpine defecţiuni de natură tehnică.

Ford a efectuat pe parcursul săptămânii trecute un nou test cu modelul Fiesta RS WRC pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri. A fost prima ocazie pentru Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala să evalueze performantele noii maşini, iar testele au decurs fără incidente.

Testele au început sâmbăta trecută în Spania, când Hirvonen a pilotat timp de 3 zile înainte de a se muta în Franţa până vineri. În schimb, Latvala a evaluat noul Fiesta RS WRC doar pe parcursul zilei de joi, iar numărul total de kilometri parcurs de cei 2 piloţi s-a ridicat la 1220 km.

Hirvonen a admis că trecerea la motoare turbo de 1.6 litri va avea ca rezultat schimbarea radicală a stilului de pilotaj, întrucât unitatea are un comportament diferit în anumite condiţii de drum. "Cuplul motorului de 1.6 litri de pe Fiesta este mai mic decât cel pe care îl avem pe unitatea de 2.0 litri de pe Focus şi, prin urmare, necesită un stil de pilotaj diferit. Motorul trebuie ţinut la turaţii mari şi abordarea trebuie să fie puţin mai agresivă, în special în virajele lente, unde pilotul trebuie să preia comanda şi să atace mai mult, în loc să lase maşina să-şi facă treaba", a declarat pilotul finalndez în vârstă de 30 de ani.

La rândul său, Latvala s-a declarat entuziasmat de comportamentul maşinii, în special pentru că drumurile pe care a testat au fost dificile.

"Traseul este folosit de obicei pentru testarea maşinilor care concurează în Raliul Dakar şi a fost plin de pietre mari, gropi şi denivelări. A solicitat foarte mult maşină, dar am forţat din greu pentru că echipa a vrut să vadă cum se comportă Fiesta în aceste condiţii. Am fost impresionat şi mulţumit de cât de rapid m-am adaptat. Stabilitatea a fost foarte bună şi motorul a fost mai bun decât m-am aşteptat", a explicat finlandezul.

 

În parelel cu testele efectuate de Hirvonen şi Latvala, Ford a continuat munca de dezvoltare a motorul turbo de 1.6 litri, versiunea utilizată în test fiind mai degrabă una experimentală. Primul test cu versiunea finală a motorului turbo de 1.6 litri va avea loc pe asfalt în Spania, după încheierea etapei de WRC ce va avea loc în această tară la sfârşitul săptămânii.

Via | Ford

Comentarii (2)

  • 1.6
    Nu sunt la curent cu regulamentul , motoarele in WRC vor fi limitate la 1.6 ? Sau este doar optiunea celor de la Ford sa promoveze Fiesta ?
    1 0
  • @razvanis
    Incepand de anul viitor, toate masinile din clasa WRC vor fi echipate cu motoare turbo de 1.6 litri, conform unui nou regulament tehnic. Motoarele aspirate de 2.0 litri vor fi interzise.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru