Lappi a câştigat Raliul Letoniei, dar Kubica a devenit "maestrul gheţii" în ERC

de Daniel Popescu
Luni, 03.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esapekka Lappi a câştigat Raliul Liepaja din Letonia, a doua etapă a Campionatului European de Raliuri, însă Robert Kubica a devenit "maestrul gheţii".

Esential 35 de secunde este avansul cu care Lappi a castigat Raliul Liepaja
39 de puncte a obtinut lappi pentru victoria din Raliul Liepaja
Cea de-a doua etapă a sezonului 2014 din cadrul Campionatului European de Raliuri s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Letonia şi l-a avut drept protagonist pe Esapekka Lappi.

Finlandezul în vârstă de 23 de ani a obţinut prima victorie din acest an, chiar dacă în primele probe speciale iniţiativa le-a aparţinut lui Bryan Bouffier şi Vasily Gryazin. Bouffier a fost însă nevoit să abandoneze la finalul celei de-a doua probe din cauza unor probleme de supraîncălzire, în timp ce Gryazin nu a fost capabil să facă faţă ritmului susţinut al lui Lappi.

Acesta a devenit lider la finalul ultimei probe speciale din prima zi, iar revenirea lui Gryazin din următoarea proba specială a fost doar un foc de paie, întrucât pilotul de uzină al celor de la Skoda şi-a surclasat apoi rivalii pe tot parcursul zilei. Astfel, Gryazin s-a mulţumit cu locul doi, în timp ce Craig Breen a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Raliul Liepaja a reprezentat ultima etapă din mini-campionatul Ice Master, întrucât Raliul Sibiului a fost amânat pentru luna octombrie.

Prin urmare, pentru această mini-competiţie au contat doar rezultatele din primele două etape, iar Robert Kubica a câştigat trofeul datorită victoriei obţinute în Raliul Janner şi a punctelor bonus.

Rezultate decente pentru Napoca Rally Academy

România a fost reprezentată în Raliul Liepaja de Napoca Rally Academy. Marco Tempestini a fost nevoit să abandoneze la finalul celei de-a patra probe speciale din cauza unei defecţiuni la presiunea apei, în timp ce Simone Tempestini a terminat raliul pe locul 18 la volanul unui Skoda Fabia S2000.

"Încep să simt maşina din ce în ce mai bine şi sunt bucuros că am terminat un raliu dificil. Fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experienţă pentru mine şi cred că 2014 va fi un sezon extrem de interesant", a precizat el.

Simone Tempestini a ajuns la finalul raliului

La rândul său, Florin Tincescu a abandonat în prima zi din cauza unor defecţiuni tehnice, însă a putut reveni pe traseu sub regulă superrally şi a trecut cu bine linia de sosire. El este mulţumit că şi-a îndeplinit obiectivul de a parcurge cât mai mulţi kilometri la debutul în categoria ERC Junior. "A fost o experienţă incredibilă.

În Junior ERC se merge foarte tare şi am învăţat foarte multe în această etapă. Sunt bucuros că duminică nu am mai avut probleme şi am reuşit să parcurgem toate probele speciale", a precizat el.

Raliul Liepaja - Clasament final

 1.  Esapekka Lappi        Skoda                2h13m11.5s
 2.  Vasily Gryazin        SRT Ford                 +34.7s
 3.  Craig Breen           Sainteloc Peugeot      +1m36.8s
 4.  Kajetan Kajetanowicz  M-Sport Poland Ford    +2m35.5s
 5.  Sepp Wiegand          Skoda                  +3m16.1s
 6.  Janis Vorobjovs       Mitsubishi             +5m42.6s*
 7.  Vitaliy Pushkar       Boar Mitsubishi        +6m50.8s*
 8.  Stanislav Travnikov   Prospeed Mitsubishi    +7m15.9s*
 9.  Martynas Samuitis     Wellman Mitsubishi     +7m23.2s*
10.  Jan Cerny             Czech Peugeot          +8m37.2s**

În urma amânării Raliului Sibiului, următoarea etapă de ERC va avea loc în Grecia în perioada 28-30 martie. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru