Echipele de top vor să renunţe la Pirelli în favoarea pneurilor Michelin

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele de top fac presiuni discrete pentru a-l determina pe Bernie Ecclestone să aleagă Michelin drept furnizor de pneuri începând din sezonul 2017, potrivit presei britanice.

Există mai multe persoane care i-au transmis acest lucru lui Ecclestone.


Pirelli este considerată favorită să câştige lupta pentru a rămâne furnizor de pneuri în perioada 2017-2019 în detrimentul ofertei de la Michelin.

Producătorul italian de pneuri este preferatul lui Bernie Ecclestone datorită sumelor de bani investite în publicitate şi nu apreciază propunerea Michelin de a furniza pneuri cu o durată mai mare de viaţă.

Cu toate acestea, echipele de top fac presiuni în spatele uşilor închise pentru ca Ecclestone să accepte oferta de la Michelin. "Există mai multe persoane care i-au transmis acest lucru lui Ecclestone", a declarat o sursă din cadrul unei echipe pentru postul de televiziune BBC.

Întrebarea este dacă Pirelli ar putea produce pneurile pe care le vrem dacă li s-ar cere asta.

Pilot anonim
Echipele sunt nemulţumite de exploziile de pneuri de la Spa-Francorchamps, dar şi de modul în care Pirelli a reacţionat.
Pe de o parte, echipele consideră că pneurile ar trebui să reziste fără impunerea unor presiuni mai mari, iar pe de altă parte piloţii sunt nemulţumiţi că nu mai au dreptul să critice cauciucurile în public.

Cea mai mare nemulţumire a piloţilor este însă că pneurile pot fi utilizate la capacitate maximă doar 2-3 tururi, după care trebuie să concureze prudent pentru a le menţine în viaţă până la intrarea la boxe. "Am convenit să continuăm discuţiile cu Pirelli, dar nu asta este principala problemă. Întrebarea este dacă ar putea produce pneurile pe care le vrem dacă li s-ar cere asta", a declarat un pilot de top care a preferat să rămână anonim.

Pe de altă parte, alte surse exclud posibilitatea ca Ecclestone să cedeze presiunilor. "Contractul va merge la cel care va licita mai mult. Aşa funcţionează lumea", a precizat o sursă.

Michelin a afirmat că doreşte să furnizeze doar pneuri cu jante de minim 18", întrucât acestea oferă o corespondentă mai mare cu cele folosite în industria maşinilor de serie.

Via BBC Sport

Comentarii (3)

  • Deci, cine liciteaza mai mult castiga. La naiba cu securitatea, cu spectacolul duelului roata la roata, cu posibilitatea etalarii inovatiilor ingineresti, la naiba cu elementele definitorii ale sportului. Bravo Bernie!
    16 2
  • Mie unul mi-ar conveni sa existe 2 furnizori de pneuri.
    Fiecare sa le faca cum vor, sa tina cat vor, iar bataia sa existe pe circuit intre pneuri, nu in spatele usilor inchise, cum e acum.
    7 1
  • de parca Plirelli nu le-ar putea face mai durabile ...; le-au facut asa cum li s-a cerut
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru