Hamilton vrea să evite duelurile roată la roată cu Rosberg

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că intenţionează să evite duelurile roată la roată cu Nico Rosberg şi afirmă că nu vrea să se răzbune după incidentul din Belgia.

Esential 29 de puncte este diferenta dintre Nico Rosberg si lewis Hamilton in clasamentul general
7 curse au mai ramas pana la finalul sezonului
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost implicaţi într-un incident în al doilea tur al Marelui Premiu al Belgiei, în urma căruia britanicul a suferit o pană şi nu a obţinut niciun punct.

După ce a susţinut că Rosberg i-a transmis că a provocat în mod intenţionat acroşajul, Hamilton este pregătit să meargă mai departe şi exclude o răzbunare în Marele Premiu al Italiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Întrebat dacă mai poate avea încredere în coechipierul său, fostul campion mondial a replicat. "Va trebui să mă asigur că nu suntem roată la roată. Indiferent de situaţie, voi pune echipa pe primul loc şi nu voi lua nimic în propriile mâini".

În urma abandonului suferit la Spa-Francorchamps şi a locului doi ocupat de Rosberg, Hamilton are de recuperat un deficit de 29 de puncte cu numai şapte curse rămase până la finalul campaniei.

El este însă optimist că poate recupera diferenţa cu sprijinul direct al echipei sale.

"Nu ştiu cum voi recupera acele 29 de puncte, dar ceea ce ştiu este că am un grup grozav de oameni în spatele meu. Săracii băieţi din garajul meu au avut cam multe curse proste. Dar sper să le pot aduce câteva rezultate bune cu sprijinul lor şi cel al fanilor, dar şi datorită faptului că avem un monopost grozav şi o echipă grozavă. Ar trebui să obţinem primele două locuri", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (23)

  • El este adevaratul campion al sezonului
    46 27
  • JugaruGabi
    Nu putea sa dea declaratia asta din prima, iar restul discutiilor sa le aibe in "vestiare" cu echipa?

    Asa da.
    29 10
  • Asta cred ca se sinucide daca nu da minim un interviu pe zi, ii place sa se auda vorbind la nebunie!
    23 37
  • Ha,ha,ha...
    S-au facut jocurile la Mercedes?! Mi-e greu sa cred ca s-a transformat asa brusc si singur intr-o....pussy !!!!???
    16 15
  • In comparatie cu Rosberg care este un gentleman si are verticalitate in ceea ce face si spune, individul asta pentru care nu am niciun pic de respect, dupa ce l-a atacat murdar pe neamt, insinuand ca originile sale nu sunt asa cum crede lumea-lucru care nu are de-a face cu F1, vine si pozeaza in mielusel. Lumea stie cine este, si stim ca nu va precupeti niciun efort in a-i baga bete in roate lui Rosberg. Daca ii este frica de dueluri roata la roata nu are ce cauta in F1. Bineinteles, voalat sugereaza ca ar trebui ca echipa sa impuna ordine de echipa, ceea ce se va intampla pana la urma, dar s-ar putea sa nu fie in favoarea lui.
    29 29
  • Test Driver 01
    @JugaruGabi: Exact asta ma gandeam si eu dupa cursa :P Nu puteau sa declare ceva neutru dupa cursa si sa se bata in boxa echipei Mercedes pana rezolvau problema?
    14 6
  • Mi se pare normal sa evite pe viitor "duelurile" cu Rosberg ptr. ca asa cum a declarat si el are de recuperat 29 de puncte si se cam strange latul. Dar cine crede ca formula 1 este patinaj artistic ala se inseala, iar cand vine vorba de titlul de campion mondial atunci toate regulile sunt de prisos.
    21 3
  • JugaruGabi
    @Test Driver 01: sa se bata ca niste barbati ce sunt! Sau macar ca niste barbati ce insinueaza ca sunt.

    Repet ce am zis in alte interventii. Ham e bun, dar nu extraordinar, nu e o revelatie. Insa e un pilot de top in actuala era F1. Ar fi mult mai apreciat daca ar face niscai mai putine comentarii si declaratii de presa, avand in vedere stilul lui de a pune problemele. L-ar scuti de multe neplaceri si antipatii.
    18 6
  • Hotul de rosberg nu-i in stare sa castige nici un duel corect cu nimeni si de asta cea mai buna masura pentru piloti este sa-l evite pe retardat caci altfel se va continua pe acelasi linie ca in Monaco,Canada,Belgia (ratatul strica cursele oltora si tot el iese in castig).Si numai un gentleman nu poate fi numit un pilot care dupa ce stica turul tuturor in calificari se bucura ca un ratat de polul obtinut fraudulos.Hamilton poate vorbeste de multe ori in plus dar e un pilot adevarat spre deosebire de trisor si nu se bucura pentru performante nemeritate(cand a iesit pe 3 datorita ordinelor de echipa se vedea ca nu se simtea confortabil pe podium si a si recunoscut ca neamtul merita mai mult sa fie acolo).Daca este vre-un gentleman in f1 cu siguranta acela este Button si nu neamtul ipocrit care este genul de persoana ce iti da o piatra in cap si dupa aia afirma ca nu a avrut numai sa nu fie pedepsit.Poate ar fi mai corect sa dispara sanctiunile in formula 1 caci nu-i drept ca Maldonado,Perez ,Guttierez si altii sa fie pedepsiti fregvent si la prostiile neamtului rasfatat comisarii sa o faca pe orbii
    29 22
  • @89

    sa intelegem ca esti fan Hamilton?

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    nici Rosberg nu-I scutit de ghinion, in 7 curse se pot intampla multe, are Rosberg un abandon, Ham castiga si iata ca diferenta scade la 4 pct.

    nu va impacientati, vor mai fi rasturnari de situatii ... Nici dif de cei 64 de puncte ai lui Ricci nu e imposibil sa dispara ... :)))))

    va fi un sfarsit de sezon cu artificii!!!
    desi nu castiga Ferrari, macar avem spectacol!


    Forza Rossa!
    29 1
  • @89
    Aferim!

    @Soxy
    Ai dreptate teoretic. Numai ca pana acum Rosberg a abandonat odata si Hamilton de 3 ori... deci la fel de posibil este ca si in continuare norocul sa-i surada lui Nico!

    Cat despre declaratia lui Hamilton... in primul rand mi se pere in regula sa faca declaratii de presa acide deoarece in felul acesta pune presiune pe echipa iar Mercedes va trebui sa il sustina... altfel fanii iau foc! (pana la urma fanii sustin financiar afacerea) Totusi, aceasta declaratie ”domestica” sugereaza oare ca Mercedes a ales un pilot nr 1 (oricare ar fi el) sau ca Hamilton se regrupeaza pt a se putea concentra pe cursa viitoare?! Mi-e greu sa cred ca ar accepta asa calm sa fie pilotul nr 2! Iar sa fie Nico nr 2 e putin probabil daca tinem seama de puncte...
    17 1
  • 89 pentru Soxy
    Sunt fan Hamilton si Alonso in principal dar si de Perez,Button si Raikkonen am o parere foarte buna. Totusi neamtul mi-e antipatic stric pentru magariile pe care le-a facut si nu ca sa tin apararea la altii piloti ... daca in locul britanicului si a neamtului erau alte persoane te asigur ca parerea mea ar fi fost aceiasi
    18 11
  • JugaruGabi
    @89... si nickul tau este anul nasterii nu? Pentru ca te manifesti ca unul nascut in perioada aia...
    Linisteste-te... ca tu chiar nu castigi nimic.
    10 8
  • Juvenil si turbulent, las-o mai moale fratica, nu ti-a facut nimic personal Rosberg. Ce vina are el ca Ham abandoneaza. Sau ca are un stil de pilotaj care rupe franele! Intr-i\o cursa au avut exact aceeasi problema, Ham a fortat o sa-l depaseasca pe Rosberg si a abandonat ca o gaina pe cand Rosberg a terminat cursa. Observ ca fanii lui Ham au tot atatia neuroni cat are si idolul de ciucalata.
    9 22
  • Hakkinen
    @89 Ca sa faci pe cineva ratat trebuie sa cunosti termenul. Nu stiu daca Rosberg e ratat, sau daca e atunci este unul de succes din moment ce e in F1 si piloteaza la Mercedes, ba mai si conduce campionatul. Nu te intreb ce-ai facut tu pana acum in viata ta ca sunt convins ca vei fi pus in incurcatura si nu vreau asta. Revenind la subiect, Hamilton a facut inca o afirmatie hilara si hazardata, dar nu e nici prima nici ultima data. Vorbeste dupa cum piloteaza.
    11 16
  • Un pilot care recurge la metode ilegale pentru a castiga este un ratat si in plus a ajuns in formula 1 si datorita tatalui.O sa spuneti ca a castigat gp2 dar uitati-va ca in ultimii ani piloti poate mai talentati care au facut acelasi lucru nu au avut aceasta sansa.Iar franele lui Hamilton au cedat in Canada fiiinca a trebuit sa stea in spatele trisorului care la inceputul cursei la scos de pe circuit si mai tarziu a taiat sicana.Cei care il apara pe rosberg ar trebui sa se iute la curse din altii ani sa vada ca au fost pilotii penalizati pentru lucruri identice.Cand te uiti la un sport normal ca te implici intr-o oarecare masura si te deranjeza lucrurile pe care le consideri incorecte chiar daca nu ai nimic de castigat personal asta nu inseamna ca nu ai neuroni mai degraba zic ca nu au neuroni cei care nu au niciodata nici o opinie personala si cred ca sportul e ca un film unde totul e regizat in spatele camerelor.Culmea este ca cei care au impresia ca am exagerat cu jignirile la adresa neamtului folosesc afirmatii rasiste la adresa lui Lewis Hamilton si nu cred ca pot spune au realizat mai multe decat el
    20 10
  • PTR SHEITAN
    MA ...TU ESTI DUS RAU ....SI CU PLUTA ..SI CU CAPUL!!!
    9 4
  • F1 din 1990
    Probabil ca i-a trezit la realitate echipa pe amandoi amintindu-le ca ei sunt angajatiii AMG, sunt platiti cu bani grei si sunt in Formula 1, nu la NASCAR sau la circ, apoi le-a amintit ca Ricardo le cam "arata pisica" si nu trebuie scos din carti. Daca la echipe lucrurile sunt clare, la piloti inca se joca campionatul.
    10 1
  • a spus exact ce vrea sa auda prostimea ,vorbe goale .Era unul pe aici denis cred care spunea ca ii e frica de duelurile cu rosberg ,prietene hamilton a debutat intr o echipa cu un dublu campion mondial in speta alonso cu care a facut acelasi numar de puncte si tu vii cu tampenia asta?cine e rosberg?pt ca hamilton e campionul mondial al formulei 1 din 2008.Pacat ca a fost nevoit sa vina si sa spuna rahaturile astea
    5 10
  • @fgfg a debutat, a fost.... sunt la timpul trecut prezentul este acuma trecutul a fost!!!! Si Sumacher a fost de 7 ori campion mondial dar asta nu inseamna ca o sa mai fie, in privinta lui unicul lucru cert ii ca ii cam leguma!

    @PTR SHEITAN Si, de ce ragi? ti-ai prins-o la fermoar?
    3 11
  • sheitan@ de acord au fost ,dar deocamdata rosberg nu vb din acelasi scaun cu hamilton si altii.Inca nu a demonstrat nimic rosberg,astia au demonstrat ca pot ,si hamilton inca mai poate
    7 3
  • marian06
    Tot nu s-au terminat comentariile legate de incidentul celor doi de la Mercedes? Nu v-ati plictisit? A fost un incident de cursa, in care, dmpv, procentual Rosberg are ceva mai mare vina (trebuie sa recunosc, chiar daca sunt un fan Rosberg, si nu din 2014, ci din 2007 - dupa retragerea lui Montoya). Este un incident minor, in comparatie cu multe altele, care au influentat lupta pentru titlu in trecut (accidentele lui Schumacher din Adelaide 94 si Jerez 97, Senna-Prost de la Suzuka 89, 90, Piquet-Prost Zandvoort 1983 sunt doar cateva exemple). Tot il considerati victima pe Hamilton, dar refuzati - cu desavarsire - sa va amintiti incidentele lui din trecut ( cu Massa in 2011, cu Button - la Mc Laren) si sunt convins ca nu va puteti aminti modul in care a facut depasirea la Raikkonen (si Alonso) din Germania - cu aripa fata a lui Kimi facuta franjuri. Urmaresc de ceva timp F1 si in general m-au incantat pilotii ce produc spectacol prin maniera de a pilota (Prost, Alesi, Montoya) dar nu si prin agresivitatea negativa de care da dovada Hamilton. Mai mult, modul lui de a expune in presa, ceea ce se intampla pe circuit si nu numai, nu e tocmai fericit ...
    4 4
  • Cica Hamilton are stil de pilotaj care rupe franele - asa spunea cineva mai sus :))))))
    Pffoai! =)))))))))))

    Nu inteleg de ce toata lumea sta sa analizeze declaratiile lui Hamilton sau Rosberg. Va antrenati pentru examenul de bacalaureat si faceti analiza de text? :D Sunt si ei oameni, mai prosti, mai destepti. Mai mult prosti, daca e s-o luam pe calea asta. Abia au terminat 12 clase si voi va uitati in gura lor. Rezumati-va doar la ceea ce fac ei pe circuit, nu la ce latra in fata microfoanelor. Acum intelegeti de ce Kimi vorbeste putin?E filosof, cum spune si proverbul "daca taceai, filosof ramaneai" :)) iar "beutura" e inspiratie. Daca mai baga si un joint, il vedeti la masa cu Umberto Eco.

    @Hakkinen Compara-l matale pe Rosberg cu Prost si pe urma explica-ne care dintre ei este ratatul, ca Prostul deja stim(ca sa facem o gluma).
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru