Lotus rămâne şi fără şeful departamentului Computational Fluid Dynamics

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jarrod Murphy, şeful departamentului Computational Fluid Dynamics, a părăsit Lotus după o carieră de 17 ani pentru a lucra din sezonul viitor pentru Mercedes.

Esential 4 angajati de baza ai Lotus nu vor mai lucra pentru echipa in 2014
120 este datorita acumulata de Lotus
Lotus a suferit în această săptămână o nouă pierdere semnificativă în cadrul departamentului său tehnic, după ce Jarrod Murphy a decis să plece de la echipă pentru a lucra pentru rivalii de la Mercedes începând din sezonul 2014.

Murphy avea funcţia de şef în cadrul departamentului Computational Fluid Dynamics, care se ocupă în principal cu dezvoltarea computerizată a componentelor monopostului de Formula 1. Britanicul analiza această oportunitate de mai multe luni, iar presa internaţională a speculat iniţial ca va pleca la Scuderia Ferrari.

Murphy a lucrat pentru echipa de la Enstone începând din 1996 şi a rămas în cadrul departamentului de CFD inclusiv după ce Benetton s-a transformat în Renault şi, ulterior, în Lotus.

El a devenit al treilea tehnician de bază care pleacă de la Lotus într-un interval de numai câteva luni, după ce directorul tehnic James Allsion şi directorul de aerodinamică Dirk de Beer au plecat la Ferrari. În plus, echipa l-a pierdut şi pe Kimi Raikkonen, care a semnat un contract pe două sezoane tot cu Scuderia Ferrari.

Este foarte posibil ca plecările în masă ale celor mai importanţi angajaţi de la Lotus să aibă legătură cu situaţia financiară precară a echipei.

De altfel, Raikkonen a confirmat joi în Singapore că a plecat la Ferrari pentru că nu şi-a primit încă salariul pentru acest sezon. Echipa a acumulat datorii de 120 de milioane de euro, iar parteneriatul cu cele trei fonduri de investiţii reunite sub numele Infinity Racing nu a fost încă finalizat. Lotus este de asemenea singura echipă din primele cinci ale clasamentului constructorilor care nu are încă un sponsor principal.

Via Joe Saward

Comentarii (3)

  • cam tragic ce se petrece la Lotus .... Imi pare rau pentru ei pentru ca au un sezon super si un monopost foarte capabil...
    3 0
  • andrei
    corect, pacat ca nu au si piloti :)
    1 3
  • Cu regret pt anul viitor trebuie sa spun :ADIO LOTUS
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru