Massa: Am fost cel mai rapid în Canada, ar fi trebuit să câştig"

de Daniel Popescu
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa consideră că ar fi câştigat cursa de la Montreal dacă mecanicii nu comiteau o eroare la prima intrare la boxe.

Esential 6 era locul ocupat de Felipe Massa in momentul in care a abandonat
11 este locul ocupat de Felipe Massa in clasamentul general
Felipe Massa a fost unul dintre piloţii care s-au evidenţiat cel mai mult pe parcursul Marelui Premiu al Canadei, în primul rând ca urmare a unei strategii diferite în privinţa pneurilor.

Pilotul echipei Williams a devenit temporar lider în prima parte a cursei, însă tentativa de a termina cursa cu un singur pitstop nu a dat roade, astfel că a efectuat o oprire suplimentară. La adăpostul unor pneuri mai proaspete pe final, brazilianul a progresat rapid în pluton, însă a abandonat în ultimul tur în urma unui acroşaj cu Sergio Perez.

Massa crede însă că putea obţine victoria dacă mecanicii nu comiteau o greşeală la prima intraare la boxe, atunci când a pierdut timp cu montarea pneului stânga faţă.

"Sincer, am fost cel mai rapid pilot în cea mai mare parte a timpului.

Nu cu pneurile supersoft, când am avut acelaşi ritm ca Valtteri Bottas, nu cu softurile, când monopostul a fost incredibil, foarte, foarte rapid. Fără această problemă la pitstop, cred că era posibil să fiu în faţa lui Daniel Ricciardo. A fost posibil să câştig cursa. Când aveam cale liberă eram cel mai rapid monopost, aşa că am avut o mare oportunitate", a declarat el.

Pe de altă parte, Massa susţine că în ultimele tururi nu ştia cât de aproape este de plutonul fruntaş, întrucât echipa nu l-a anunţat de la boxe situaţia exactă din clasament şi nici măcar de abandonul lui lewis Hamilton.

"Nu mă gândeam la victorie. Nu am putut vedea prea bine primul monopost Mercedes la conducere şi nu am văzut că Hamilton a abandonat, aşa că m-am gândit că este o luptă pentru podium. Nu mi-au spus despre problemele celor de la Mercedes", a adăugat el. 

Comentarii (13)

  • boss Gore
    Când aveam cale liberă eram cel mai rapid monopost, aşa că am avut o mare oportunitate

    vechea problema a lui massa, greu cu depasitu
    12 7
  • teoretic da era cel mai rapid dar practic un loc 2 era maxim posibil
    11 4
  • Bravo Felipe , tine-o tot asa si fa-i pe macaronari sa regrete ca te-au aruncat ! Ai fost cel mai bun doar ca ai avut un ghinion prea mare ....pacat !
    22 17
  • @boss Gura-Mare... nu ai vazut tu sau nu ai inteles ca in roaba rosie pe care a depasit-o Massa se gasea cel mai bun pilot din Univers ..... pupa-l in cur in continuare dar tot un salariat al bancii va ramane !!
    20 20
  • A avut ghinion?!? "ghinionu" lui a fost ca s-a urcat peste perez in ultimele tururi..... mare ghinion a avut.
    15 16
  • Marius
    La experienta lui trebuia sa fi riscat unde trebuie depasirea, nu se poatesa nu-l fi vazut pe Perez dansant cu franele din spate duse. Dar....n-ajunge sa ai masina, iti mai trebuie ceva pe langa.
    18 4
  • boss Gore
    Massa sa zica sar'na ca l-au aruncat astia de la Ferrari. Asa a trecut pe langa soferul bancii ca vantu, dar daca ramanea la Ferrari cel mult locul 7 dupa Alonso nu mai mult ca nu e voie
    6 6
  • bogdan
    Masa a mers foarte bine, iar accidentul n a fost din vina lui.Ca dovada Perez a fost penalizat pentru Austria. Mi se par stupide insa observatiile pe care uni le fac la adresa pilotilor raportandu se la o etica vazuta numa in filmele americane de 2 lei. Bucurati va bai nene de cursa iar astfel de accidente rasuciri si depasiri sunt condimentele de care avem nevoie. Foarte tari ultimile curse. Managementul f1 a stiut ce face.
    10 11
  • Poate castiga daca nu intra la boxe din postura de lider... cine stie, poate pneurile ar fi rezistpe final cat sa nu poate fi depasit... supozitii...
    1 0
  • "Când aveam cale liberă eram cel mai rapid monopost"

    De unde stie asta?
    Pai stie, ca echipa nu se uita la cursa ca un telespectator sau spectator obisnuit. E tot timpul cu ochii pe timpi. Si ai lor si ai altora, in special cei implicati in lupta cu ei.
    2 1
  • mobius
    Daca Perez ar fi avut ominima sclipire de ratiune l-ar fi lasat pe Masa sa treaca, pentru ca la viteza pe care o avea in apropierea acelei curbe, nu avea cum sa iasa din curba cu bine si nicidecum in fata sa. Asa cum spunea "Bogdan" mai sus pe langa masina iti mai trebuie ceva. Impreuna cu Vetel sunt adevaratii castigatori ai zilei.
    3 1
  • Da Masa, puteai sa castigi cursa daca nu intrai ca tolomacul in Perez.
    El a crezut ca este ca Vetel care intrat la risc, adica ori la bal ori la spital, numai ca el nu are norocul acestuia.
    Anw, pacat ptr. amandoi.
    5 5
  • Massa niciodata n-a stiut sa depaseasca. Daca pleaca primul, e greu de ajuns. Mai bine sa se duca in raliuri, acolo nu trebuie sa faca depasiri...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru