Mateschitz a impus interzicerea ordinelor de echipă la Red Bull

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner a confirmat că Red Bull nu va mai utiliza ordine de echipă, decizia fiind luată de proprietarul Dietrich Mateschitz.

Red Bull Racing a anunţat în această săptămână prin vocea consultantului Helmut Marko că nu va mai apela la ordine de echipă în acest sezon, în urma controverselor majore izbucnite în Marele Premiu al Malaysiei după ce Sebastian Vettel l-a depăşit pe Mark Webber şi a câştigat cursa.

Ulterior, Vettel a afirmat înaintea Marelui Premiu al Chinei că va continua să ignore ordinele de echipă deoarece coechipierul său nu merită să câştige.

Este însă foarte probabil ca Red Bull să nu-l mai pună pe german într-o astfel de situaţie, întrucât şeful Christian Horner a confirmat că echipa nu va mai apela la astfel de instrucţiuni. Decizia finală a fost însă luată de proprietarul Dietrich Mateschitz, a cărui opinie împotriva ordinelor de echipă este cunoscută de mai mulţi ani.

Urmareste Automarket
"Am avut o discuţie cu Mateschitz şi am ajuns la o înţelegere că Red Bull este fanul ordinelor de echipă.
Prin urmare, nu vom mai impune ordine de echipă la finalul unei curse. Totuşi, ne aşteptăm ca piloţii să acţioneze conform informaţiilor pe care le au din partea echipei"
, a declarat Horner pentru postul britanic de televiziune BBC.

Chiar dacă Vettel a sugerat că pune mai presus interesul personal, Horner şi-a experimat speranţa că ambii piloţi vor concura în special în interesul echipei.

"Mă aştept ca piloţii să acţioneze în cele mai bune interese ale echipei, pentru că acesta este motivul pentru care sunt angajaţi. Nu numai să concureze pentru ei înşişi, ci şi să concureze şi să respecte interesele echipei", a adăugat el.

Via BBC

Comentarii (6)

  • iceman
    red bull nu este fanul ordinelor de echipa, traducere putin gresita
    20 1
  • Nu v-or mai impune ordine de echipa in timpul unei curse de F1.. dar iainte sa inceapa cursa, saracu webber v-a trebui sa retina bine...
    17 9
  • HORNER
    mancator de rahat,nu vom mai impune ordine de ekipa la finalul curselor,si se asteapta ca pilotii(Webber)sa actioneze pentru ekipa ca de aia sunt angajati,fira i tu de ras de britanic de tot rasul,cum poti ma sa fii asa idiot?
    5 10
  • lameri
    Anul anterior dupa fiecare cursa sarea cate unul sa spuna 'Felipe, Fernando Is Faster Than You' sau invers
    Anul acesta aveti de gand sa spuneti 'Mark is too slow. Get him out of the way' ?
    In proportie de 50%, cei care posteaza aici sunt niste terminati care n-au absolut nici o treaba cu ce se intampla in aceste curse (Scuze de rigoare celorlalti utilizatori care posteaza realitatea si chiar imi face placere sa le citesc posturile)
    6 0
  • iar inveleste marmota ciocolat
    Fac ei niste asa zise coduri de comunicare retarde,de grupa mica si...hopa,iar iese fetitza in fatza lu Weber saracul !
    2 3
  • You mad boys?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru