Mercedes anticipează că titlurile mondiale se vor decide în ultima cursă

de Daniel Popescu
Marti, 05.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că Nico Rosberg va rămâne în lupta pentru titlu cu Lewis Hamilton până în ultima cursă şi că Ferrari ar putea de asemenea să amâne verdictul în clasamentul constructorilor până la Abu Dhabi.

Esential 27 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg
52 de puncte are mercedes in fata Scuderiei ferrari
Mercedes ocupă confortabil prima poziţie în clasamentul constructorilor după primele patru curse ale sezonului, însă Ferrari reprezintă o ameninţare semnificativă după victoria din Malaysia şi are de recuperat 52 de puncte.

În acelaşi timp, Lewis Hamilton şi-a construit deja un avans de 27 de puncte în faţa coechipierului său Nico Rosberg, însă Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, consideră că ambele titluri mondiale s-ar putea decide în ultima cursă de la Abu Dhabi.

"Cred că s-ar putea ajunge la ultima cursă în lupta cu Ferrari. Chiar dacă continuăm să obţinem primele două locuri, iar ei ocupă poziţiile trei şi patru, sezonul s-ar putea prelungi foarte mult înainte să devină clar cine rămâne în lupta pentru campionat.

Oricum, între Hamilton şi Rosberg mă aştept să continue la fel ca până acum, iar apoi Ferrari nu face parte din ecuaţie", a declarat austriacul.

Cred că s-ar putea ajunge la ultima cursă în lupta cu Ferrari.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Wolff este convins că Rosberg are abilităţile necesare de a lupta cu Hamilton pentru titlu, în ciuda faptului că britanicul şi-a adjudecat patru pole position-uri şi trei victorii. De altfel, austriacul anticipează că Rosberg trebuie doar să-şi învingă coechipierul în calificări pentru că apoi să obţină victoriile necesare pentru a rămâne în cursa pentru trofeul suprem.

"În calificările din China au fost doar patru zecimi de secundă între ei. Rosberg nu a fost învins clar. Hamilton are un avantaj minim care îi este suficient pentru a obţine pole-ul şi a controla cursa. Ar fi fost o poveste complet diferită dacă Rosberg ar fi fost în pole. Mă aştept ca Rosberg să revină.

Nu ştiu când se va întâmpla, dar va fi acolo, nu am niciun dubiu", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • ar fi frumos ca la cursa din Abu Dhabi toti cei 4 piloti (MB si Ferrari) sa mai aiba sanse matematice la titlu ...
    si bineinteles sa fie si o srupriza si sa ia titlul unul dintre piotii Ferrari :))))

    Forza Ferrari!
    16 7
  • Daca se ajunge ca in Abu Dhabi sa nu fie decis titlul la constructori in favoarea Mercedes, atunci va fi extraordinar pentru noi, dar vot de blam pentru Mercedes la ce masina si suprematie si-au asigurat prin blocarea asta a regulamentului de dezvoltare. Cat priveste pilotii, m-as mira ca Raikkonen sa aiba sanse, avand in vedere si rezultatele anilor trecuti, unde in afara de poate 2-4 sclipiri, in rest permanent a intervenit ceva. Vettel este foarte motivat, si Ferrari este pe val, asa ca poate strica ploile Mercedes, dar... sa vedem.
    8 7
  • gigi k rai
    Pe Rosberg ,Hamilton il va depasii in cursa de fie care data cand va fi in spatele sau ,iar ferrari se va multumi cu locul secund.Oricum ferrari a facut un pas urias in fata si va mai inbunatati pe parcurs dar nu poate lupta cu mercedes amg de la egal la egal .Parerea mea
    8 2
  • articol interesant despre evolutia inregistrata de Ferrari in sezonul curent

    http://www.bbc.com/sport/0/formula1/32520314
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru