Michelin nu a decis încă dacă va depune o ofertă pentru a furniza pneuri din 2017

de Daniel Popescu
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a dezvăluit că nu a luat încă o hotărâre finală cu privire la depunerea unei oferte pentru a furniza pneuri în Formula 1 din sezonul 2017, după ce echipele au anunţat că vor să păstreze actualele jante de 13 inch.

Ne mai acordăm câteva zile pentru a decide, dar în prezent şansele sunt de 50%.

Pascal Couasnon
Director competitii Michelin
FIA a deschis un proces de selecţie pentru furnizorul de pneuri pentru Formula 1 pentru perioada 2017-2019, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie.

Până în prezent, Pirelli a confirmat public că va depune o ofertă, în timp ce Michelin a anunţat anterior că va face acest lucru doar în cazul în care Formula 1 va trece la pneuri cu jante de 18 inch. Ulterior, echipele au decis să păstreze actualele jante de 13 inch, astfel că producătorul fracenz analizează în continuare dacă are sens să depună o ofertă formală.

"Ne mai acordăm câteva zile pentru a decide, dar în prezent şansele sunt de 50%. Avem ideile noastre, am vorbit despre idei şi vrem să le oferim echipelor posibilitatea de a le înţelege, aşa că aş spune că în următoarele zile vom decide, iar săptămâna viitoare vom şti ce se întâmplă", a declarat Pascal Couasnon, directorul de competiţii al Michelin.

În acest sens, Couasnon susţine că este dispus să analizeze furnizarea unor pneuri cu jante de 13 inch, în ciuda faptului că acestea nu sunt foarte relevante pentru industria maşinilor de serie.

"Este clar că Michelin este deschisă şi dornică să discute astfel de lucruri, dar credem că nu are sens să respectăm această regulă şi, prin urmare, va fi extrem de dificil pentru noi", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru