OFICIAL: Ricciardo va concura pentru Red Bull în sezonul 2014!

de Daniel Popescu
Marti, 03.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunţat oficial că Daniel Ricciardo va fi coechipierul lui Sebastian Vettel în sezonul 2014, după ce echipa a negociat inclusiv cu Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso.

Anul viitor voi fi cu o echipă campioană, fără îndoială cea mai bună echipă, şi se aşteaptă să furnizez rezultate. Sunt pregătit pentru asta.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Red Bull Racing a pus capăt luni seara tuturor speculaţiilor cu privire la numele coechipierului lui Sebastian Vettel pentru sezonul 2014 după retragerea din Formula 1 a lui Mark Webber.

Tripla campioana mondială a decis să mizeze anul viitor pe Daniel Ricciardo, unul dintre veteranii programului Red Bull Junior şi pilot al Scuderiei Toro Rosso începând din 2011. Conştient de provocarea pe care o reprezintă o echipă de talia Red Bull, australianul este încrezător în capacitatea sa de a furniza rezultate.

“Anul viitor voi fi cu o echipă campioană, fără îndoială cea mai bună echipă, şi se aşteaptă să furnizez rezultate. Sunt pregătit pentru asta. Nu sunt aici pentru a concura în jurul locul 10, vreau să obţin cele mai bune rezultate pentru mine şi pentru echipă”, a declarat el.

Ne-am uitat la ultima opţiune şi am concluzionat că, dintre piloţii tineri, Daniel Ricciardo este cel mai promiţător.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Anterior, Red Bull Racing a negociat semnarea unui contract cu Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso, care aveau de partea lor avantajul experienţei.
Directorul tehnic Adrian Newey susţine însă că echipa a preferat din start un pilot tânăr pentru acest post.

"Am fi putut lua un pilot experimentat, cineva care să furnizeze cu siguranţă rezultate la un nivel cunoscut, sau am fi putut alege un pilot mult mai tânăr cu speranţa că se va dezvolta la un nivel foarte înalt. Ne-am uitat la ultima opţiune şi am concluzionat că, dintre piloţii tineri, Daniel Ricciardo este cel mai promiţător”, a precizat britanicul.

Red Bull Racing nu a confirmat durata contractului semnat de Ricciardo, însă şeful Christian Horner a sugerat că este vorba despre un plan pe termen lung.

“Are toate atributele necesare pentru a concura pentru echipa noastră: are abilitate naturală, personalitate bună şi este o plăcere să lucrezi cu el. Ricciardo ştie ce aşteptări are echipă de la el. Va învăţa repede şi îl vom dezvolta pe termen mediu şi lung”, a explicat el.

DANIEL RICCIRADO - PREZENTARE

INTERVIU CU DANIEL RICCIARDO

INTERVIU CU ADRIAN NEWEY

INTERVIU CU CHRISTIAN HORNER

Via Red Bull Racing

Comentarii (8)

  • l57_audio pentru cei care nu s
    Dupa 2014 Vettel o sa fie cunoscut ca imblanzitorul de australieni.
    20 10
  • Aleluia!

    Nici nu ma asteptam la altceva. Trebuia sa fii naiv ca sa crezi ca Alonso sau Raikkonen vor ajunge la Red Bull atat timp cat acolo e Vettel.
    24 4
  • Plastic-championul de energizante si-a aranjat coechipierul :)-unul aparent comod
    16 11
  • Tifosi
    O veste foarte buna pentru Ferrari! Traiasca Horner si ai lui:))))...la anul au sanse uriase la titluri:)))-acum sincer, Webber are cateva clase peste pusti dar na, asta va fi folosit ca un grosjean mai mic ;)
    18 8
  • poate nu va fi asa dar in acest moment aceasta alegere pare o greseala! nu e cu nimic mai bun ca Hulkenberg, di Resta sau Sutil si a fost dominat adesea chiar de coechipierul Vergne!
    PS din punct de vedere PR iarasi va fi un fiasco! nu are imagine,,, e un nimeni pt publicul larg...
    5 5
  • tu ai ceva cu cei tineri .... vorbesti din perspectiva omului trecut bine de prima tinerete care in loc sa-si accepte conditia se minte singur ca el e de fapt barbatul ideal nu pustii astia ....
    ps: ai vrea tu sa ai din nou 20 de ani. Si sti bine ca nu mai esti nici pe departe ca atunci de bine cam din toate punctele de vedere....
    2 5
  • Inceputul sfarsitului pentru Redfools, astept ca Riciardo sa-l arda pe Viztel asa cum patit Webber
    3 7
  • eu cind va ziceam ca lui Vettel ai trebuie un scut nu un rival nu ma credea nimeni!kimi ori ajunge la forceindia/ferrari ori ramine pe loc!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru