Pic susţine că pilotajul cu pneuri de 18" este dificil

de Daniel Popescu
Joi, 10.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Pic consideră că utilizarea unor pneuri cu jante de 18" ar fi dificilă pentru echipe şi piloţi, întrucât stilul de pilotaj necesar reprezintă o provocare.

Pierzi mult la aerodinamică, foarte mult, iar manevrabilitatea nu este foarte bună.

Max Chilton
Pilot de rezerva Lotus
Charles Pic a devenit miercuri primul pilot care a efectuat tururi de circuit cu pneuri cu jante de 18", în cadrul unui program pilot al celor de la Pirelli cu Lotus.

Pilotul de rezervă al celor de la Lotus a efectuat numai 14 tururi şi a fost nevoit să respecte câteva restricţii din cauza faptului că pneurile erau în stadiul de concept: viteza maximă pe liniile drepte a fost limitată, iar accesul pe bordurile din viraje a fost interzis.

Producătorul italian s-a declarat mulţumit de aspectul vizual şi de performanţele pneurilor, însă Pic afirmă că monopostul Lotus a avut de suferit din punct de vedere al aerodinamicii.

"Este adevărat că sunt mai 'nervoase'. Pierzi mult la aerodinamică, foarte mult. Nu este ca şi cum ai concura în configuraţia pentru Monza, este mai puţin, din cauza aerodinamicii pierdute pe acest tip de pneu.

Din cauza acestei combinaţii am fost cu cinci-şase secunde mai lent, iar manevrabilitatea nu este foarte bună, dar nu asta a fost scopul testului", a declarat el.

Echipele ar trebui să construiască un monopost complet nou în jurul acestor pneuri.

Max Chilton
Pilot Lotus
În acest context, Pic avertizează că utilizarea unor astfel de pneuri în Formula 1 ar reprezenta o provocare pentru piloţi, dar şi o reconfigurare radicală a monoposturilor.

"Va fi o provocare mare dacă vom merge cu astfel de pneuri într-o zi. În primul rând pentru echipe, pentru că ar trebui să construiască un monopost complet nou în jurul acestor pneuri. Filosofia este complet diferită şi ar trebui să construieşti un nou monopost. Cred că va fi o provocare şi pentru pilot, pentru că pneurile sunt complet diferite. Din punct de vedere vizual cu siguranţă este diferit, unii oameni vor aprecia, iar alţii nu", a adăugat el.

Echipele analizează posibilitatea de a introduce pneurile cu jante de 18" începând din sezonul 2017.

▶ Opinie: În curând în Formula 1: pneuri cu jante de 18″

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • iceman
    Charles Pic
    7 3
  • Pai e normal sa fie afecata tinuta - el a fost gandit / contruit pentru mizeriile alea de 13" , iar acum l-au incaltat cu 18" , iar aerodinamica se poate modifica destul de usor daca se vrea. Totul se schimba - este ideal , mi-as dori sa vad asa ceva in3 ani ! Sper sa adopte schimbarea asta , ganditi-va numai cat de frumos se vor vedea franele incandescente !!! Un efect de zile mari
    5 1
  • Interesant ca "iceman" a primit doua voturi negative insa cei care le-au dat nu au inteles ce a vrut omul sa spuna.
    Hai ca va ajut eu: cel care a testat pt Lotus a fost Charles Pic, insa asa cum din pacate automarket ne-a obisnuit in ultima perioada, exista si numeroase greseli in articole.
    Daca va uitati la declaratiile din stanga o sa vedeti trecut: "Max Chilton Pilot de rezerva Lotus ", ceea ce evident este gresit.
    Poate Dani isi face timp si corecteaza, desi nu prea cred :(
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru