Red Bull confirmă interesul de a utiliza motoare Renault şi în 2016

de Daniel Popescu
Duminica, 11.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a confirmat că ar putea respecta contractul cu Renault pentru furnizarea motoarelor, în timp ce Toro Rosso este aproape de un acord cu Ferrari pentru motoare de specificaţie 2015.

Nimic nu este încă terminat în mod oficial cu Renault. Nimic nu este imposibil. Totul este deschis.

Christian Horner
Sef Red Bull
Presa internaţională a relatat că Red Bull Racing a decis să reia discuţiile cu Renault cu privire la parteneriatul pentru motoare ca urmare a eşecului în negocieri cu Mercedes şi Ferrari.

Informaţiile au fost confirmate indirect de şeful Christian Horner, care a admis că este posibil ca Red Bull să utilizeze motoare Renault şi anul viitor, mai ales că acordul care expiră în 2017 nu a fost încă reziliat.

"Nimic nu este încă terminat în mod oficial cu Renault. Este dificil să ne dăm seama cum vom merge mai departe, dar aceasta este Formula 1 şi nimic nu este imposibil. Totul este deschis, în mare parte totul", a declarat el.

Declaraţiile sale vin în condiţiile în care inclusiv cei de la Renault au admis că o continuare a parteneriatului este dificilă, dar posibilă. Punctul cheie al unei continuări a acordului îl reprezintă însă Renault, întrucât francezii sunt aproape de cumpărarea echipei Lotus.

Toro Rosso ar accepta un motor 2015, pentru că pentru noi ar fi un pas înainte.

Franz Tost
Sef Toro Rosso
"Încă aşteptăm să auzim planurile Renault pentru viitor.
Vor cumpăra Lotus? Se vor retrage? Totul este în aer"
, a adăugat el.

În plus, Toro Rosso a confirmat informaţiile din presa internaţională potrivit cărora ar putea concura cu motoare Ferrari de specificaţie 2015 în sezonul următor, dar numai dacă şi Red Bull va rămâne în competiţie.

"Toro Rosso ar accepta un motor 2015, pentru că pentru noi ar fi un pas înainte. Dar Toro Rosso este într-o situaţie diferită de Red Bull", a explicat Franz Tost, şeful Toro Rosso.

Via SkySports, Motorsport

Comentarii (1)

  • serban
    Atâtea zgomote pentru absolut nimic ! Sper doar că și-au aflat până la urmă locul și dependența față de marii constructori.
    11 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru