Rosberg: "Eşecul din Ungaria nu a fost influenţat de rivalitatea cu Hamilton"

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg susţine că lupta internă cu Lewis Hamilton nu a afectat prestaţiile celor doi în Marele Premiu al Ungariei.

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au avut parte de o cursă de coşmar în Marele Premiu al Ungariei, după ce au ocupat locurile şase şi opt ca urmare a unor starturi ratate şi a unor multiple incidente.

Una dintre ipotezele apărute după cursă a fost că rivalii celor de la Mercedes au început să profite de lupta internă pentru supremaţie dintre cei doi piloţi, însă Rosberg a exclus din start această variantă.

"Nu cred că există un pericol. Întotdeauna suntem conştienţi de rivalii noştri, dar în mod natural amândoi am luptat pentru victorie în Ungaria, Aşa că m-am concentrat un pic pe Hamilton, dar nu există niciun pericol pentru că monopostul nostru este încă grozav", a declarat el.

Urmareste Automarket
Rosberg a adoptat o tactică diferită de Hamilton în privinţa pneurilor, întrucât în al doilea stint a preferat să utilizeze pneuri medium, în detrimentul unui nou set de cauciucuri soft, aşa cum a procedat coechipierul său.
Totuşi, la a doua intrare la boxe, germanul a preferat să mizeze în continuare pe pneuri medium, deşi cele soft i-ar fi asigurat o viteză mai bună. El a dezvăluit că a adoptat această strategie cu scopul de a-şi asigura un loc trei în cursă.

"Am fost determinat să-mi păstrez poziţia, pentru că cei de la Ferrari erau prea rapizi. În plus, am primit mesajul că Hamilton se va opri mai devreme decât mine, dar este dificil de judecat în acea situaţie. Aşa că trebuie să analizăm, dar am vrut doar să mă asigur că termin pe locul trei pentru ca asta era tot ce puteam spera în această cursă", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • asa sa termini toate cursele ce au mai ramas:))))
    0 5
  • cred ca a fost o strategie gresita. Cauciucurile medium s-au dovedit a fi nasoale de tot pentru el in cursa, ritmul a fost dezastruos pentu suprematia mercedes. Mai ales ca era SC inca cateva ture, softurile i-ar fi asigurat poate locul 1 si o departare in ritm propriu pana spre sfarsitul curse, destul cat sa aiba sanse sa pastreze locul, sau in cel mai rau caz sa fie depasit de cei doi cu care ar fi fost la ani lumina de pluton de sa fie pe 3. Dar asta este doar una din teorii.
    9 3
  • nu a fost o strategie gresita... Rosberg a facut a doua schimbare de pneuri laputin dupa jumatatea cursei. daca punea softuri acestea nu rezisatu pana la final si trebuia sa faca si al 3-lea pit (pe care l-a facut oricum din cauza penei)
    2 0
  • serban
    Măi nea Rosberg, singura chestie care a influiențat eșecul tău din Ungaria a fost lipsa ta de valoare !
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru