Teste Abu Dhabi: McLaren testează cu motor Honda. Lista completă a piloţilor

de Daniel Popescu
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren participă la sesiunea de teste care are loc marţi şi miercuri în Abu Dhabi cu un monopost echipat cu motor Honda. Cele 10 echipe participante au anunţat deja numele piloţilor pe care îi vor folosi.

Esential 10 este numarul echipelor care testeaza marti si miercuri in Abu Dhabi
16 este numarul total al pilotilor care vor testa in Abu Dhabi
Cele 10 echipe care au concurat în Marele Premiu din Abu Dhabi de la sfârşitul săptămânii trecute au rămas pe circuitul Yas Marina pentru o sesiune de teste de două zile care are loc marţi şi miercuri.

McLaren ţine capul de afiş al sesiunii, întrucât va participa la test cu un monopost intermediar MP4-29H echipat cu motor Honda, ca parte a pregătirilor pentru sezonul 2015 în care va reface celebrul parteneriat cu constructorul japonez.

▶ Poveştile motorsportului: McLaren-Honda: Dominaţia totală în Formula 1 între 1988-1991

McLaren a efectuat deja un test cu motor Honda pe circuitul de la Silverstone, însă evaluarea respectivă a fost limitată din cauza regulamentului strict.

Potrivit directorului de curse Eric Boullier, obiectivul principal al testului este verificarea sistemelor, iar echipa nu exclude apariţia unor inevitabile defecţiuni tehnice. "Vom folosi monopostul pentru a verifica toate sistemele.

Cred că atunci când verifici pentru prima oară un nou motor este un job plictisitor şi nu ştiu câte tururi vom parcurge. Ne aşteptăm să facem cât mai multe posibil, dar nu sunt sigur că vom parcurge atât de multe", a declarat francezul.

McLaren va miza în ambele zile ale testelor pe Stoffel Vandoorne, belgianul a cărui carieră este sprijinită financiar de McLaren şi care a terminat sezonul de GP2 pe locul doi.

Inevitabil, lista piloţilor care testează la Abu Dhabi include şi câteva nume mai puţin cunoscute în rândul fanilor Formulei 1. Pascal Wehrlein este un pilot din Campionatul German de Turisme care a devenit recent pilot de rezervă pentru Mercedes, Raffaele Marciello este un pilot de GP2 care va testa pentru Ferrari, în timp ce Esteban Ocon a obţinut dreptul de a testa pentru Lotus după ce a devenit campion în Formula 3 Europa. Nu în ultimul rând, Spike Goddard este un pilot australian care a concurat de asemenea în Formula 3 Europa şi care va testa pentru Force India.

Iată lista completă a piloţilor care vor participa la sesiunea de teste din Abu Dhabi: 

Echipa Marti, 25 noiembrie Miercuri, 26 noiembrie
Mercedes Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Red Bull Racing Carlos Sainz Jr. Daniel Ricciardo
Ferrari Kimi Raikkonen Raffaele Marciello
Williams Valtteri Bottas Felipe Nasr
McLaren Stoffel Vandoorne Stoffel Vandoorne
Lotus Esteban Ocon Charles Pic
Force India Jolyon Palmer Spike Goddard
Toro Rosso Max Verstappen Max Verstappen
Sauber Marcus Ericsson Marcus Ericsson
Caterham Will Stevens Will Stevens

Comentarii (18)

  • Hakkinen
    Bun venit Honda. Daca si performanta motorului e pe masura sunetului atunci e perfect.
    6 2
  • @Hakkinen
    Asa se aud cam toate motoarele din F1, doar ca la televizor sunt date mai incet, sau nu stiai asta? Se pare ca n-ai fost la nici o cursa in acest sezon :P
    3 3
  • Hakkinen
    Nu-mi trebuie volum ca sa-mi dau seama daca ceva suna bine sau nu. Ca sa-ti satisfac curiozitatea da, am fost la doua curse anul asta.
    3 2
  • @Hakkinen
    Ma indoiesc, oricum nu-i nevoie sa minti. Daca ai fi fost la o cursa anul acesta ai fi stiut exact cum se aud motoarele. Ceea ce nu-i cazul.
    3 1
  • Laurentiu Mihut
    @@hakkinen-Tu esti ori prost ori afon. Sau si una si alta. Ti se pare ca toate motoarele suna la fel? Renault, Ferrari, Mercedes? Ce spune omu ala mai sus si ce comentezi tu! Sau poate ca tu ai auzit motorul Honda inaintea celor de la Mclaren.
    5 1
  • @Laurentiu Mihai
    Daca n-are ureche muzicala n-are nici o vina, problema lui e ca sufera de mania contrariului cu orice pret ceea ce predispunde catre un vizibil handicap de personalitate.
    3 1
  • Numai specialiști în sunete de motoare și mari baștani care își permit să meargă la câte curse vor ei ca să se convingă dacă un motor sună bine sau nu :))
    adevărul e că noile motoare nici nu mai sunt la fel de gălăgioase precum cele din trecut. Zgomotul a fost și unul dintre motivele pentru care s-a trecut la aceste drujbe. În trecut sunetul îți înfunda urechile, mai ales când treceau vreo 5 monoposturi unul după altul, nu degeaba băieții ăia poartă căști și piloții la fel. În motociclism piloții își pun dopuri, din același motiv. Astăzi în F1 zgomotul s-a diminuat ceva cu noile motoare. Numai că acum e un zgomot mai mic, dar mai enervant. Cu toții preferam unul mai mare, dar mai plăcut. Cum F1 vrea să fie tot mai mult prezentă pe străzile unor mari orașe, se înțelege de unde această intenție pentru un zgomot diminuat.
    7 0
  • Laurentiu Mihut
    Sau poate eu sunt afon, si fac misto de altii. Desi era un clip audio cu sunetul motorului Honda, vechi de vreo 3-4 luni... Dar ce stiu eu...
    3 1
  • @Hakkinen
    Prietenul Hakkinen zice ca a fost la doua curse, iti dai seama ce bucurie ca a spus o minciuna acolo. Saracul, daca a fost la vreo cursa anul asta, stia exact cum suna motoarele. Nici macar nu s-a prins din video-ul pus pe Automarket acum cateva luni, cum suna motoarele acolo pe viu, comparativ cu cursa pe care o vede de la televizor. Saracii prosti, i-a fost rusine dupa aia si a posta cu @Mihut lol, sa se apere repede. Vorba aia, prostii se scuza des...
    2 3
  • @Hakkinen
    Imi inchipui cu @Hakkinen si Mihut discuta o cursa de Formula 1 cu o portie mare de seminte si scuipa cojile pe covor de fiecare data cand nu le place ceva. Comportament tipit romanesc, dar deh... le place in mocirla.
    2 2
  • Laurentiu Mihut
    Cu siguranta esti afon si se pare ca mai ai si alte calitati, precum cea cu furtul de personalitate. Poate ca rezolvi totusi cu o simpla eliminare a cerumenului prea dens la tine.
    3 1
  • GrosJan
    @@Hakkinen-Chiar spui prostii!
    2 1
  • GrosJan
    @@Hakkinen, subscriu.
    0 0
  • Nu suna deloc rau, ba din contra as zice io. Va fi foarte interesant sa vedem combinatia Mclaren-Honda-Alonso in lupta cu motoarele Mercedes.
    3 0
  • multi aburi de la motoare pe aburi :))
    1 0
  • va zic eu...merg de 6 ani la curse in EUROPA-motoarele de anul asta sunt o deceptie majora...este incredibil cum isi bat joc de SPORTUL acesta indivizii din FIA-o mare deceptie-nu realizeaza ca isi vor pierde fanii
    2 0
  • Nu au facut decat 3 tururi azi :(
    Oricum e mai bine decat debutul cu Mercedes in 2014, cand in prima zi nu au reusit sa faca nici macar un singur tur, sau decat ce au reusit sa ne arate Red Bull si Torro Rosso. Maine va fi mai bine. Sosesc componente noi pentru ERS din Anglia.
    3 2
  • Coxilian
    Pana acum tradiția sunetului încearcă sa o respecte. La performante mai vorbim. Mi-e dor de v10. Cel putin la Bmw suna incredibil de bine.Mircea in 2015 te vei convinge daca RON e sclerozat sau nu. A facut câteva greșeli grave si asta in timp ce domina F1
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru