A început revoluția: Uber a introdus în SUA primele mașini autonome pentru serviciul său de transport de persoane (VIDEO)

de Daniel Popescu
Vineri, 16.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a introdus 4 mașini autonome pentru serviciul său de transport în orașul american Pittsburgh, ca parte a unui program pilot care vizează revoluționarea modului în care călătoresc oamenii.

Serviciile de transport public de persoane sunt printre primele care intenționează să adopte pe scară largă utilizarea de mașini autonome, întrucât în acest fel nu vor mai avea nevoie să angajeze șoferi profesioniști.

Primii pași în această direcție sunt făcuți de Uber, care a început în această săptămână în orașul american Pittsburgh primele teste reale cu astfel de mașini. Flota de mașini a companiei americane include acum și 4 mașini autonome Ford Fusion, numele sub care este cunoscut Ford Mondeo peste Ocean.

Fiecare mașină este echipată cu camere 3D, sisteme de poziționare globală prin satelit și tehnologie Lidar care permite detectarea și măsurarea distanțelor cu ajutorul laserului.

Urmareste Automarket
Mașinile utilizate de Uber sunt capabile să se conducă singure pe drumurile publice, să oprească la semafor, să accelereze la culoarea verde, să traverseze poduri, să ocolească inclusiv mașini utilitare sau chiar să încetinească dacă observă că un șofer aflat într-o mașină pe banda alăturată vrea să deschidă ușa pentru a coborî.

Cu toate acestea, în fiecare mașină este prezent un șofer profesionist care preia controlul volanului în anumite situații, cum ar fi traversarea pietonilor, virarea la stânga într-o intersecție aglomerată sau ocolirea unei zone aflate în construcție.

În plus, în dreapta șoferului este prezent un inginer care poate stabili anumiți parametri, inclusiv viteza optimă de deplasare a mașinii autonome.

Cele 4 mașini pot fi comandate în Pittsburgh de orice utilizator al aplicației Uber, iar jurnaliștii au fost primii care au beneficiat de astfel de călătorii:

Acesta este însă doar primul pas făcut de Uber în această direcție, întrucât compania americană a semnat deja un parteneriat cu Volvo care prevede testarea unui XC90 cu funcții autonome și dezvoltarea unei mașini complet autonome. În plus, General Motors a semnat un contract pentru producția de mașini autonome pentru Lyft, principalul rial al celor de la Uber în Statele Unite.

Via Automotive News, The Verge

Comentarii (1)

  • dragilor, patru masini pentru public si restul pana la alea multe din poza sunt pentru a strange date ... sa traducem si noi dupa ce servim cafeluta de dimineata, ca ies belele :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru