Alfa Romeo, la momentul adevărului: "Credibilitatea noastră depinde de succesul noului model Giulia"

de Daniel Popescu
Luni, 30.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo Giulia va fi disponibil la vânzare începând din luna iunie, iar constructorul italian admite că întreaga credibilitate a programului de lansare a 8 modele depinde de succesul comercial al primului dintre ele.

Alfa Romeo speră să se reinventeze cu ajutorul unui program care vizează lansarea a nu mai puţin de 8 modele, iar primul dintre acestea este sedanul de clasă medie Giulia.

După o serie de amânări controversate, despre care presa a relatat că ar avea legătură cu ratarea unor teste de siguranţă, Alfa Romeo Giulia va fi disponibil la vânzare începând din luna iulie, iar constructorul italian admite că succesul comercial al acestui model este esenţial pentru că prgramul conceput anterior să aibă o credibilitate cât mai mare.

"Credibilitatea programului depinde de această maşină. Vom cheltui multe miliarde (n.r - pentru restul gamei Alfa)", explică Harald Wester, Chief Technology Officer al grupului Fiat Chrysler.

Urmareste Automarket
Modelul Alfa Romeo Giulia va fi disponibil în Statele Unite în toamnă, iar anul viitor va debuta şi pe piaţa chineză.
Obiectivul companiei este să vândă 100.000 de unităţi la nivel global pe parcursul anului 2017. În versiunile sale diesel, noua Alfa Giulia va putea fi comandată cu două variante ale unui turbodiesel de 2.2 litri. Acestea dezvoltă 150 CP şi 380 Nm, respectiv 180 CP şi 450 Nm. Dacă mergeţi pe mâna benzinei, Alfa Romeo va pune la dispoziţie un motor de 2.0 litri cu patru cilindri care dezvoltă 200 CP şi un cuplu de 330 Nm la 1750 rpm.

Varianta Quadrifoglio Verde (QV) a lui Giulia rămâne fidelă cifrelor prezentate de italieni anul trecut. Astfel, motorul V6 Biturbo de 2.9 litri construit din aluminiu dezvoltă în această versiune 510 CP, ceea ce-i permite rivalului lui BMW M4 să vină cu o acceleraţie de 3.9 secunde pentru 0-100 km/h. Viteza maximă este de 307 km/h.

Automarket este singura publicaţie din România care a testat noul Giulia, însă preţurile pentru ţara noastră nu au fost încă anunţate.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Reader
    Iunie sau iulie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru