Aliniere la legislația europeană: Toyota va produce doar mașini electrice după 2040

de Daniel Popescu
Vineri, 27.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota intenționează să producă doar mașini electrice începând din 2040, anul în care țări precum Franța sau Marea Britanie intenționează să interzică vânzarea de mașini cu motoare cu combustie internă.

Toyota a anunțat recent că nu va mai introduce niciun model cu motor diesel în Europa, după ce a constatat o scădere abruptă în vânzări pentru acest tip de propulsie. Măsura face însă parte dintr-un plan mult mai amplu, care a fost confirmat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo de la jumătatea acestei săptămâni.

Kiyotaka Ise, șeful departamentului de tehnologie din cadrul constructorului japonez, a dezvăluit că Toyota intenționează să producă doar mașini electrice începând din 2040.

Anul menționat de oficialul japonez nu este nici pe departe întâmplător, întrucât Franța și Marea Britanie au anunțat deja că intenționează să interzică atunci vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină. În plus, China se gândește să introducă o măsură similară, iar Germania a anunțat că, la un moment dat, va trebui să se alinieze la planurilor principalelor piețe din Europa.

Planul celor de la Toyota face parte și din obiectivul declarat al companiei de a-și reduce emisiile cu 90% până în 2050.

Pe de altă parte, Toyota a intrat târziu în hora dezvoltării de mașini electrice. Constructrul japonez nu are în prezent niciun model electric reprezentativ, în ciuda faptului că dezvoltă hibridul Prius încă din 1997.

În paralel, japonezii dezvoltă mașini electrice alimentate cu hidrogen, care cel puțin pentru moment nu se bucură de o popularitate foarte mare. Volvo se numără printre constructorii cu politici și mai agresive, întrucât suedezii vor realiza doar mașini electrice și hibride începând din 2019.

Via Futurism

Comentarii (7)

  • Arogantul
    concluzia, din 2040, aia fara dinti care nu or sa isi permita o electrica or sa cumpere la SH dieseluri facute prin 2015-2020 ( probabil ultimele dieseluri )
    unde nu e cap ( de guvernanti vorbesc ) nu ai cum sa faci ecologie pe bune
    10 3
  • poate se razgandesc...2040 e pt cei care se nasc zilele astea..

    cei de la volvo sunt singurii seriosi momentan.
    4 1
  • Edikkk
    @ Arogantul

    nu dle, vor produce doar masini electrice, si usor usor masinile termice vor iesi ca procent din piata de masini, iar dupa ce si cele SH nu se vor mai vinde - si asta pentru ca prin 2050 vor fi masinile electrice SH care ti le-ai putea permite

    lucrurile sunt facute gradual !


    Cand ei, Toyouta, vor produce doar electrice nu este ca vor fi si interzise cele full-termice (in toate tarile)
    5 9
  • EDIKK
    tu chiar crezi ce vb? tu auzi ce spui?
    "masini electrice SH"
    hmmmmm, oare ce e gresit in aceste trei cuvinte "magice"?
    ok, hai sa iti explic, in stilul meu permanent arogant, cum ar spune unii pe aici
    azi iti iei un motor diesel sau pe benzina SH, vechi de 10 ani, adus din germania condus "DOAR" de o batranica doar pana la piata , cu 40000 pe bord si 400000 reali, ok, o sa ai ceva de schimbat pe la el, ba o turbina , poate o cutie, daca nu ai noroc , si in functie de model poti sa bagi si 10000 de coco, dar cei mai multi oameni vor baga in ea cam 3-4000 si o sa ii mai duca cel putin 5 ani masina aia, poate chiar 10 daca o intretin bine si nu o rup prin hartoape.
    acum sa vedem versiunea electrica, iei in 2025 o masina electrica veche de 10 ani, un nissan leaf de exemplu din 2015,,,....
    mai trebuie sa continui? sau trebuie sa articulez ca pt prosti ce nu e ok in masina aia? si nu , nu despre motor vorbesc, motorul probabil ca va fi ok,
    o sa imi musc eu limba cand cineva care abia isi permite o masina second pe la 5-10000 de coco, o sa mai bage inca 20000 in plus pt un pachet nou de baterii.
    8 3
  • In 2040 vad in marile orase sisteme de sharing, fara sa mai fie nevoie de achizitionarea unui automobil personal. Poate doar pentru drumurile in afara oraselor, insa si acolo vor exista solutii de sharing, mai ales pentru cei care pleaca in maxim 2-3 vacante pe an.
    1 2
  • Arogantul
    Uau andy, ce imagine idilica, mai ceva ca in fanteziile lu' tovarashu ceasca
    2 0
  • Edikkk
    @TheArrogantOne v-ati informat, macar asa putin, inainte sa scrieti ??

    Masinile electrice SH se vand nu pentru ca bateria se degradeaza asa mult ca nu pot fi folosite, ci pentru ca noile modele au baterie mai mare si alte optiuni mult mai bune !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru