Aston Martin lansează ofensiva: un model nou în fiecare an, ciclul se va încheia în 2022 cu un supercar cu motor V8

de Daniel Popescu
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin intenţionează să lanseze câte un model nou în fiecare an, iar punctul culminant va fi în 2022 cu un supercar cu motor V8.

Aston Martin a realizat un program pe 7 ani prin care speră să depăşească situaţia dificilă pe care o traversează în prezent, în contextul unor pierderi peste 150 de milioane de euro înregistrate pe parcursul anului 2015.

Programul prevede înlocuirea tuturor modelelor actuale prin lansarea unui model nou în fiecare an până în 2022, după care ciclul de 7 modele noi va fi reluat. "Până la începutul anului 2022 vom avea 7 modele, toate cu o durată de viaţă de 7 ani. Vom lansa câte un model complet nou în fiecare an", a declarat Andy Palmer, şeful Aston Martin.

Primul model pe listă este Aston Martin DB11, care va înlocui DB9, model care tocmai a ieşit din producţie, iar anul viitor va apărea noul Aston Martin Vantage, bazat pe o versiune mai scurtă a plaformei lui DB11. În plus, acest model va utiliza un motor biturbo V8 de 4.0 litri împrumutat de la Mercedes-Benz.

Urmareste Automarket
2018 este anul în care producătorul britanic va lansa un înlocuitor pentru Aston Martin Vanquish care va beneficia de un motor biturob V12 cu o putere de circa 820 CP.
Un an mai târziu este programat SUV-ul de lux Aston Martin DBX, care va fi urmat de un înlocuitor pentru Aston Martin Rapide şi de un model de lux misterios.

Ultimul pe listă este un supercar cu motor V8 amplasat central care ar putea fi inspirat din viitorul AM-RB 001.

După anul 2023, întregul ciclu va fi reluat prin lansarea unui înlocuitor pentru DB11. Totuşi, industria auto s-ar putea schimba radical în următorii ani, motiv pentru care şi planurile celor de la Aston Martin ar putea suferi adaptări. De altfel, chiar şi actualul plan reprezintă o formă "diluată" a unei strategii care prevedea lansarea a 10 noi modele într-un interval de numai 5 ani.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru