Autoritățile susțin că vor inaugura 102 kilometri de autostradă în 2019: pe listă se află Lugoj - Deva și Sebeș - Turda

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 28.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile promit că în 2019 vor inaugura circulația pe 43 de kilometri de pe autostrada A1 Lugoj - Deva, 41 de kilometri de pe autostrada A10 Sebeș-Turda și 18 kilometri de pe autosrada A3 Iernut-Chețani.

România are în prezent o rețea de numai 805 kilometri de autostradă, iar oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susțin că anul viitor vor deschide circulația rutieră pe încă 102 kilometri.

Pe lista anunțată de CNAIR se află mai multe segmente importante de autostradă, toate poziționate în Transilvania. Cel mai important proiect în curs de finalizare este reprezentat de Lotul 3 Ilia - Coșevița și Lotul 4 Ilia - Șoimuș din cadrul autostrăzii A1 Lugoj - Deva, care au în total 43 de kilometri.

Ulterior, vor mai rămâne de inaugurat doar loturile 1 și 2 de pe tronsonul Lugoj - Deva pentru ca șoferii să poată circula pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac, aproape de granița cu Ungaria.

De asemenea, planul actual prevede deschiderea circulației și pe primele două loturi ale autostrăzii A10 Sebeș - Turda, care au o lungime totală de 41 de kilometri. În condițiile în care circulația pe loturile 3 și 4 a fost inaugurată în 2018, autostrada A10 Sebeș - Turda va fi finalizată și va asigura un transfer rapid de pe autostrada A1 pe autostrada A3.

Nu în ultimul rând, pe listă se află și segmentul de 18 kilomeri de pe autostrada A3 care face legătura între localitățile Ilia și Coșevița.

Autostrada Lot Distanta Stadiu
finalizare
Inaugurare
A1 Lugoj - Deva 3 21 km 92% iunie
A1 Lugoj - Deva 4 22 km 95% septembrie
A10 Sebeș - Turda 1 17 km 60% noiembrie
A10 Sebeș - Turda 2 24 km 49% octombrie
A3 Ilia - Coșevița - 18 km 58% iulie

Via G4Media

Comentarii (10)

  • someone
    dna dancila, cum ramane cu cei 100 km pe 2018 promisi la inceputul lunii decembrie? il demiteti pe seful de la drumuri daca acestia nu vor fi realitate?
    6 1
  • Nu asa au inceput ultimii 20 si ceva de ani? O sa facem, o sa dregem, o sa finalizam. Si uite ca se darama mai repede decat se construieste.

    Vise, nimic altceva.
    7 1
  • Tronsoanele cu 49 %, 58% și 60% n-au nicio șansă să fie gata în iulie-noiembrie 2019, mai ales că lucrarile vor reîncepe peste câteva luni, că acum este iarnă.
    7 1
  • someone,
    Serios? Te adresezi unei scroafe cu "dna"?
    Atunci, îmi cer scuze pentru că am jignit o ființă care sfârșește de Ignat în farfuriile noastre!
    5 5
  • Robert
    Niste mincinosi ordinari. Sansele sa sa deschida A10 complet sunt fix 0 datorita nesimtitilor alora de la Aktor. Au executat 4% (!!!) din lot in 2018. Fiecare zi in care nu reziliaza CNAIR contractul cu ei e o zi pierduta.

    S-a vazut pe loturile 3 si 4 cine e constructor serios.
    9 0
  • @Robert

    Da, Aktor sunt cea mai mare problemă pe acel sector, o firmă care în România și-a băut joc de lucrările și licitațiile câștigate. Nu înțeleg de ce se promovează pe tv, am văzut o reclamă cu ei și mi-a venit să vomez, tupeu ordinar.
    5 1
  • Și mai e o chestie, nu înțeleg cum mama dracului lași la urmă fix ocolirea orașelor Aiud și Teiuș? Ce blestem să se termine autostrada fix unde începe Aiud. În plus, cele mai mari cozi sunt între Alba și Sebeș, acolo trebuia să fie prioritatea numărul 1. Țară de nebuni!

    Și încă ceva, pe Câmpia-Mureș, 3 sectoare sunt cu probleme din cauză că firmele care lucrează sunt în insolvență. Se lucrează în ritm foarte scăzut.
    2 0
  • @daniel popescu

    Ilia - Cosevita sunt pe Lugoj-Deva, nu pe A3
    0 0
  • someone
    revin acum in 2019 dna dancila: avem 100 km dati in folosinta? pt ca daca nu, noi " capul lui motoc vrem "
    1 0
  • Nu interesează pe nimeni zona tunelurilor pe A1, Care este ultima promisiune. Chiar nu interesează pe nimeni să circulăm pe A1 de la Sibiu la Nădlac?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru