Autostrada Sibiu-Piteşti a redevenit prioritară pentru Guvern

de Sebastian Toma
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti, esenţial atât pentru succesul uzinei Dacia, cât şi pentru creşterea exporturilor româneşti, va fi construcţie prioritară pentru Guvern, arată un document prezentat de Hotnews.

Esential 2016 este anul din care se presupune că vor demara lucările la Autostrada Sibiu - Piteşti.
Autostrada Sibiu-Piteşti a revenit în planurile de viitor ale Guvernului, titrează cei de la Hot News. În urma mai multor luni de declaraţii contradictorii, care anunţau eliminarea acesteia din planurile de construcţie de drumuri din viitorul apropriat în favoarea autostrăzii care străbate Valea Prahovei, spre exemplu, ministrul Dan Şova şi-a schimbat declaraţiile şi a anunţat că autostrada care leagă Piteşti de Sibiu se va construi şi că este prioritară. Declaraţia ministrului Şova se reflectă şi într-un document de la Guvern, care arată intenţia de a obţine finanţare pentru acest segment de drum şi de a construi şi da în folosinţă respectivul traseu.

Acesta ar trebui să fie traseul Autostrăzii Piteşti - Sibiu şi legătura sa cu graniţa cu Ungaria. (sursă)

Primul pas din planul guvernamental este finalizarea şi darea în exploatare a autostrăzilor aflate pe axa Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti (centura Bucureşti) – Constanţa. Toate lucrările de acest gen care au fost contractate sau se află în curs de execuţie trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor, arată documentul respectiv. Ulterior, vor fi demarate lucrările pentru construcţia sectorului de autostradă Sibiu – Piteşti, ca apoi să fie demarate lucrările şi finalizate parţial pentru segmentele Timişoara – Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat – Craiova – Bucureşti.

Acest segment promite şi o ramificaţie dinspre Timişoara spre Moraviţa.

Urmareste Automarket
Planurile ulterioare ale autorităţilor anunţă segmentul Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Bacău – Suceava – Graniţa Ucraina. Această autostradă va avea şi o ramificaţie care să lege Bucureşti de Giurgiu. Graniţa cu Modova va fi atinsă de autostradă la Ungheni, pe traseul Sebeş – Turda – Tg.
Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi, în timp ce Sibiul va avea o legătură prin autostradă de Braşov şi de Bacău. Termenele de finalizare ale acestor proiecte nu sunt precizate în documentul guvernamental.

Via HotNews | FonduriUE | Sursă foto  

Comentarii (5)

  • Vai, ce dragut arata autostrazile astea. Pe hartie. Vad ca folosesc prezentari tot mai moderne, in pas cu lumea civilizata. Macar visele arata bine ...

    PS Vin cumva alegerile in Romania?
    41 0
  • Daca au venit bozgorii la guvernare or sa faca si Miercurea Ciuc-Tg. Mures-Budapesta?Vor spune ca e de necesetitate europeana....Iar prostii din Parlament vor da din cap, aprobator!!!
    11 9
  • Marius
    JOS taxa de acciza 7centi la litrul de benzina !

    PS: Autostrazile ar trebui facute pe bani europeni si din TVA care e cea mai mare taxa din Romania si care a crescut de la 19 la 24 %.
    31 1
  • Nu inteleg e de ghici in ministerul asta? Azi vreau s-o fac pe michaela, maine pe mona ? Diferenta e de alb sau negru, cum poate acelasi ministru in acelasi guvern sa devina din negru, alb din femeie in barbat?
    Ce explicatii are, asta-i viol la bunul simt, chiar daca acum este pe pozitia corecta, maine poate iar sare pe aratura...acest strateg carpatin.
    2 1
  • AU AMENINTAT CEI DE LA DACIA CA ISI IAU JUCARIILE SI SE MUTA IN MAROC! DE ACEEA SE FACE AUTOSTRADA! MULTUMIM INCA O DATA RENAULT!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru